2021. május 25., kedd

Hemingway kedvenc itala kicsit újragondolva

Itt a nyár és a Tarpai mojito a kertipartik sztárja,  a hőség ellen kiváló, a világ legfinomabb koktélja: egyszerű, friss, mégis izgalmas, kevés és könnyen beszerezhető összetevői vannak amik helyettesíthetők mással, ráadásul egy-két kiegészítővel pikáns változatokat készíthetünk. Valójában egy mentás limonádé megspékelve féldeci pálesszel és ízesítve cukorsziruppal, lime lével de nálunk a lime héjának kesernyés aromái is ízesítik a koktélt, citrommal, mentával, sok jéggel szódával és különleges ízekkel lehet megvadítani a koktélunkat.  Ami még fontos a folyékony cukorszirup a jó mojito kulcsa. Miért? A folyékony cukorszirup könnyen összekeveredik / feloldódik a koktélban, ahelyett, hogy az aljára süllyedne, mint a kristálycukor. A szirup könnyen elkészíthető otthon is, 1 csésze cukrot 1 csésze forróvízben feloldva. Ha el akarjuk kerülni a szalonspiccet, akkor vigyázzunk a szóda és a pálesz mennyiségével, mert a szóda gyorsan és könnyen felgyorsítja az alkohol felszívódását. A szódavíz helyettesíthető bármilyen szénsavas üdítővel, akár Coca Colaval is, csak a fantáziád szab határt, vagy hogy mit találsz otthon a hűtőben. Merjünk nagyot álmodni...


Hozzávalók

2 uncia Tarpai szilvapálinka fél deci 0,6 ml
5 db borsmenta levél 1 marék
1/2 uncia nádcukor 2 kanál 0,15 ml
1 uncia lime és citrom 0,3 ml
3,4 uncia szódavíz  1 dl
6 kocka jég
Szamóca
Cseresznye
Málna, Kiwi
Grapefruit
Dinnye
Szeder, Eper
Áfonya, Ananász
Várdakeserű
Szódabikarbóna ki mit talál...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése