2022. január 7., péntek

Nyílvánosfelhő 13/B

A nyilvános felhő a felhő-számítástechnika leggyakoribb típusa. A nyilvános felhők számítási erőforrásainak (például a kiszolgálók és a tárhelyek) tulajdonosai és működtetői külső felhőszolgáltatók, szolgáltatásaik pedig az interneten keresztül érhetők el. A nyilvános felhő esetében minden hardvereszköz, szoftver és egyéb támogató infrastruktúra tulajdonosa és kezelője a felhőszolgáltató. A Microsoft Azure például nyilvános felhő.

A nyilvános felhőben más cégekkel vagy „bérlőkkel” együtt ugyanazokat hardvereszközöket, tárhelyeket és hálózati eszközöket használja, és webböngészővel éri el a szolgáltatásokat és azzal kezelheti a fiókját is. A nyilvános felhőbeli környezeteket főleg webalapú e-mail, online irodai alkalmazások, tárhely és tesztelési és fejlesztési környezet biztosítására használják.

A nyilvános felhő előnyei:

Alacsonyabb költségek – nem szükséges megvásárolni a hardvert és a szoftvert, és Ön csak a felhasznált szolgáltatásokért fizet.
Nincs karbantartás – a karbantartást felhőszolgáltatója végzi.
Majdnem végtelen skálázási lehetőség – üzleti szükségletei kielégítéséhez igény szerinti erőforrások állnak rendelkezésre.
Magas megbízhatóság – a kiszolgálók hatalmas hálózata biztosítékot nyújt az üzemzavarok ellen.

https://azure.microsoft.com/hu-hu/overview/what-are-private-public-hybrid-clouds/#public-cloud

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése