2018. április 24., kedd

Clonezilla használata 13_A

Ha az oktatótermet lehúzzuk a hálózatról és csak belső hálózatként kezeljük, akkor a tanterem 90 perc alatt újratelepíthető a clonezilla segítségével. Clonezilla Live számos lehetőséget kínál, amelyek sajnos nem könnyűek megérteni. A legegyszerűbb módja annak, hogy elfogadja az alapértelmezett, ha nem biztos. Csatlakoztassa a rendeltetési merevlemezt ugyanarra a gépre, amely tartalmazza a forrás merevlemezt. Indítsa el a gépet és indítsa el az USB flash meghajtót. Előfordulhat, hogy egy adott funkciógombot be kell töltenie a rendszerindító menü betöltéséhez (F12 a Lenovo asztalomon), vagy előfordulhat, hogy a merevlemez előtt el kell indítania a BIOS beállításait az USB-meghajtóról történő indításhoz. clonezilla_liveA Clonezilla Live indító képernyőjén tartsa az alapértelmezett "Clonezilla live (alapértelmezett beállítások, VGA 800 × 600)" értéket, és nyomja le az Enter billentyűt. Nyomja meg az Enter gombot az előre kiválasztott nyelv elfogadásához, "en_US.UTF-8 English". Tartsa az alapértelmezett "Ne érintse meg a billentyűparancsot", és nyomja meg az Enter billentyűt. Győződjön meg arról, hogy "Start_Clonezilla" van kiválasztva, és indítsa el az Enter billentyűt. Mivel másoltam egy merevlemezről a másikra, kiválasztom a "készülék-eszköz munkáját közvetlenül egy lemezről vagy partícióról egy lemezre vagy partícióra" opciót. Nyomd meg az Entert.
Egyszerűen tartsa fenn a "Kezdő mód" opciót, és nyomja meg az Enter billentyűt. Válassza ki a forrás merevlemezt, majd nyomja meg az Enter billentyűt. Válassza ki a cél cél merevlemezt, majd nyomja meg az Enter billentyűt. Tartsa az alapértelmezett "Fájlrendszer ellenőrzése / javítása" kiválasztását, és nyomja meg az Enter billentyűt.c Írja be az "y" -t, és nyomja meg az Enter billentyűt, hogy nyugtázza a rendeltetési merevlemezen lévő összes adat megsemmisítését. Írja be az "y" -t, és nyomja meg a Enter gombot másodszor, hogy jelezze, hogy valóban biztos vagy benne. Válaszolj arra a kérdésre, hogy "szeretnéd-e klónozni a rendszertöltőt", írd be az "Y" nagybetűt, és nyomd meg az Enter billentyűt. (Klónoznom kell a rendszertöltőt, hogy a rendeltetési merevlemez bootolható legyen, mint a forrás merevlemez.) A merevlemez-klónozás megtörténik. Vettem körülbelül 10 percet egy SSD-ről egy másik SSD-re másolásra. (A folyamat befejezéséhez szükséges idő a forrás és a cél merevlemezek sebességétől függ.) Amikor a klónozás befejeződött, folytassa a folytatáshoz az Enter billentyűt. A gép kikapcsolásához válassza a "poweroff" lehetőséget. Ha a gép ki van kapcsolva, cserélje ki a merevlemezeket (vagy távolítsa el a forrás merevlemezét), és indítsa el a rendszert a merevlemezről.


 


A Clonezilla egy szabad nyílt forráskódú lemezklónozási eszköz, a Debian Linux disztribúcióra épülő szoftver és a merevlemez partíciós biztonsági mentése támogatja a hosszú regenerációcsökkentést az SSH, a Samba vagy az NFS biztonsági mentési és helyreállítási funkciói révén, támogatja a Linuxot, A FreeBSD és más operációs rendszerek. Az eszköznek szüksége van barátok letölthető használni.
A Clonezilla live egy önálló futólemez, amely Debian alapú, hasonló Norton Ghost-ot tartalmaz, mint a partíció / meghajtó klónozó szoftver klónozta. Nehéz menteni és visszaállítani az adatblokkok használatát. A Clonezilla használatával a felhasználók klónozhatják az 5 GB-os rendszert kb. 10 percenként 40 példányban az ügyfélen.
A szoftver funkció:
1. támogatja a különféle operációs rendszereket és fájlrendszereket, beleértve a Linux (ext2, ext3, ext4, ReiserFS, reiser4, XFS, JFS, Btrfs), Mac OS (HFS +), Microsoft Windows (zsír, NTFS), FreeBSD, NetBSD , Az OpenBSD (UFS) és a VMware ESX (VMFS).
2. hasznos adatmentési lemez, a mentési idő és a lemezterület mentése, a másik nem támogatja a fájlrendszert a másoláshoz.
3. támogatja a merevlemez és partíció biztonsági mentés és visszaállítás, támogatja a lemez-lemez másolatot.
4. egy merevlemezre vagy partícióknak nagyobbnak vagy egyenlőnek kell lennie az eredeti merevlemez vagy partíció méretével.
5. az SSH, a Samba vagy az NFS által támogatott mentés és visszaállítás.
A 6. sárkány regenerálása a tükörből visszahúzódik egy mappában.
Használati módszer:
A tartalék gépben a Mount Dragon regeneráló szoftverek képei és működése
Lépjen be a főmenübe, és válassza ki a "dragon regeneration DRBL Live (alapértelmezett beállítás)" lehetőséget, elindította a sárkány szoftver regenerálását
Válassza ki a zh_CN.UTF-8 
Kezelje a billentyűzet-feltérképezési stratégiát, úgy dönt, hogy nem módosítja a billentyűzet-feltérképezést ".
A kiválasztott biztonsági mentés / visszaállítás üzemmódban válassza ki az "eszközkép merevlemezét / partícióját [] a képfájlba / -ből".
A Mount Clonezilla image file könyvtárban válassza ki a partíciós mintát "local_dev használja ezt a gépet (például merevlemez meghajtót)". Megjegyzés: ha az U lemezen tárolt képet szeretné menteni, vagy a regeneráló sárkányeszközök készen állnak a Clonezilla U lemezeszközben tárolt kép folytatására, kérjük, válassza a Skip (Áthelyezés) lehetőséget a meglévő / home / partimage (íróeszköz, például merevlemez / hordozható) ".
A sárkány felkéri a regenerációt, ha a tükörlemez az U lemez, akkor kérjük, hogy az U lemezt az alaplaphoz csatlakoztassa, és várjon 5 másodperccel az Enter billentyű lenyomása után, a sárkány felveszi az U lemez regenerálódását. Ha a tárolólemez kép már csatlakoztatva van az alaplap merevlemezére, közvetlenül megnyomhatja az Enter billentyűt.
Válassza ki a képet vagy olvassa el a kép tárolóeszközt, ezúttal törölje a tárolólemez-meghajtót, ha a tükör tárolása vagy olvasása a partíciót tároló lemezen törli a partíciós betűt, a kulcsdoboz kiválasztásával.
A speciális könyvtár tároló lemezeszközben válassza ki a tárolt vagy olvasott képet, általában válassza a "/" gyökérkönyvtárat. A következő megjeleníti az aktuális rendszert, nyomja meg az enter gombot a folytatáshoz.
Válassza a "Beginner beginner mode" lehetőséget
Válassza ki a biztonsági mentés / visszaállítás módot, négy fő módja a menü, a következők:
"A Savedisk tárolja a merevlemezt a képfájlhoz, ez a minta az egész lemezmentési lemez célzását célozza meg.
A visszaállítási képfájl csökkentése a merevlemezre, ez a modell a merevlemez-helyreállítás teljes tárolóeszköz-tárhelyének tükrözését jelenti.
"A Saveparts a képfájl géppartícióját tárolja, ez a mód a lemezmentés partíciója.
A restoreparts képfájl csökkentése a géppartícióra ", ez a minta a lemezmeghajtók partíciójával tárolódik a tároló lemez partícióképén.
A regenerálás teljes mentési funkciója: válassza ki a "mentett" nevet, írja be a mentési lemezkép fájl nevét, majd a szóköz billentyűvel válassza ki a merevlemez-mentést a szoftverlemez által kért parancsból, nyomja meg az enter billentyűt a folytatáshoz, amikor a szoftver kéri "folytassa? (y / n)", írja be az y gombot a folytatáshoz, majd indítsa el a biztonsági mentést, a biztonsági mentés a "Kész!" sikere után jelenik meg, nyomja meg az enter gombot a folytatáshoz, majd ugorjon a parancssori felülethez az oldal kiválasztásához, alábbiak szerint:
Most úgy dönthetsz, hogy:
(0) Poweroff (alaplap leállítása)
(1) Újraindítás (alaplap újraindítása)
(2) Írja be a parancssori promptot (írja be a parancssort)
(3) Kezdés (újra belépett a regenerációs művelet interfészébe a sárkányban)
[2] _
A megfelelő bemeneti szám szerint, ha megadja a 0 belépési lekapcsolást, a szoftver a bekapcsolás után öt másodperccel a Will offoff-ot, a visszaszámlálást 5 másodperccel a kikapcsolás után jelzi.

Az egész lemez helyreállítási funkciója: hosszú regenerálás a "restoredisk" kiválasztásakor a sárkány regenerálása automatikusan felsorolja az egész fájllemez tároló lemezt, ki kell választania a képfájlt, majd ki kell választania a céllemezt a helyreállításhoz, nyomja meg az Enter billentyűt kétszer, a merevlemezre vonatkozó adatok azt sugallják, hogy "Biztos vagy benne, hogy folytatni akarja [y / n]:" enter y continue, ismét megkérdezi, folytasd-e az [y / n]: enter y continue, felsorolja a képfájl információkat a helyreállítási folyamat után sikeres helyreállítása lesz kéri a klónozott sikeresen, nyomja meg az enter, hogy folytassa, majd az interfész ugrik a parancssori opció oldalra, írja be a 0 számot írja be a leállítás. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése