2015. július 30., csütörtök

Telepítés pendriveról

Bootolható pendrive készítésHa nagyobb a telepítő mérete mint a dvd mérete például Windows 10 esetén. Ha megvan az img file amiről bootolni szeretnénk pendriveunkal akkor már csak azt a programot kell beszereznünk ami a pendrive -ot bootolhatóvá is teszi.
Erre a pc doktor a Rufus nevü programit ajánlja. A Rufus egy olyan program amely képes a pendrivunkra másolt img fájlból bootolhatót csinálni.
jelöljük ki a kívánt eszközt azt amire az img fájlt akarjuk majd másolni majd pipáljuk be a gyorsformázás (ez törölni fog minden adatot) és a Bootolható lemez készítése opciót. Ha ez megvan akkor válasszuk az ISO Kép-et és mellette kattintsunk a cd meghajtó ikonra ahol ki kell tallóznunk a kívánt iso fájlt. Ezt követően kattíntsunk az Indítás gombra és a Rufus elkezdi a pendrive bootolhatóvá tételét valamint az iso fájl tartalmanák másolását. A bootolható pendrive készítése több percet is igénybe vehet a pendrive és az usb port sebességétől függően. A rufus remek program, gépigénye minimális, bármilyen windows rendszeren elfut legyen az  32 vagy 64bites.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése