2022. március 31., csütörtök

Lapszámolás BlackJacknél

Javaslom, hogy ha 1USD alapon játszol,a akkor legyen minimum 1000 USD-od. Akkor annak az esélye hogy mindent elbuksz csak 1%. A lapok számolásakor mindig figyelned kell, hogy milyen lapot osztottak le. Vedd az alapértéket 0-nak, ehhez kell mindig hozzáadnod vagy levonnod 1-et. Ha az osztott lap 2, 3, 4, 5, 6, akkor adj 1-et az aktuális számolási értékedhez. Ha 10, bubi, dáma, király vagy ász, akkor pedig vonj le 1-et. Ha 7, 8 vagy 9-et osztottak, akkor az érték maradjon ugyanaz, ne adj hozzá, s ne vonj le belőle 1-et. Új keverésnél visszaáll a számolási érték 0-ra. 

Több pakli

Egyes kaszinóban több paklit is használnak, hogy megtévesszék a kártyaszámoló játékosokat. Ha több pakli van játékban, akkor ki kell számolnod a valódi számolási értéked. Ez úgy kapod meg, hogy az aktuális értéked elosztod a még hátralévő paklik számával. Például, ha az aktuális értéked 12, de még 6 pakli hátra van, akkor a valódi számolási értéked 12/6=2. Miután megkaptad a valódi értéked, vonj le belőle egyet, s szorozd meg a téted alapegységével, majd végül ezt a tétet rakd meg. Például, ha a valódi számolási értéked 2 és a téted alapegysége a 1 USD, akkor2-1=1 1*1USD-t tegyél fel. Növeld a tétjeid a valódi számolási értéked növekedésével, mivel ez azt jelenti, hogy a nem leosztott lapok között még több magas lap van, mint alacsony, ez pedig neked kedvez. Ugyanígy, ha a valódi számolási értéked negatív értéket vesz fel, az azt jelenti, hogy a nem leosztott lapok között több az alacsony, mint a magas, ez pedig neked hátrányos, így csökkentsd a téted. A fentieken kívül fejlettebb BlackJack lapszámolás módszerek is léteznek.

 Az Omega II szisztéma szerint a 2, 3 és 7 lapok +1 pontot, a 4, 5 és 6 lapok +2 pontot, a 9 lap -1 pontot, a figurás és 10-es lapok -2 pontot és az ászok 0 pontot érnek. Pozitív összpontszám azt jelenti, hogy több alacsony lap maradt a pakliban, míg negatív pontszámnál több magas lap. Az ászok bár 0 pontot érnek, érdemes ezeket külön is számolni, ugyanis, ha több ász maradt a pakliban, nagyobb eséllyel oszthat neked BlackJacket az osztó.

A Wong Halves módszer esetén a 3, 4 és 6 lapok +1 pontot, a 2 és 7 lapok +0,5 pontot, az 5-ös lap +1,5 pontot ér. Az összes 8-as 0 pontot, a 9-esek -0,5 pontot, az ászok és figurás lapok -1 pontot érnek.

Victor Advanced Point Count módszernél az ászok és 8-asok 0 pontot érnek. A 2, 3, 4, 6 és 7 lapok +2 pontot érnek. A tízes -3 pontot, az 5-ös +3 pontot és a 9-es -1 pontot érnek. A pontszámokat ugyanúgy kell figyelembe venned, mint az alap módszernél.

https://web.cs.elte.hu/blobs/diplomamunkak/bsc_mattan/2014/kohalmi_krisztina.pdf

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése