2016. március 2., szerda

KÖNYVAJÁNLÓ!

A könyv címe: Egy idegen ország

Szerző: Cumming Charles

Kedves olvasók!

     Egy hét után elhagyta a hálószobám éjjeliszekrényét ez a könyv, ami sokkal izgalmasabb és érdekesebb volt mint bármelyik tv műsor. Aki szereti a kémtörténeteket vagy a krimiket az hálás lesz ezért a könyvajánlóért.
     A szerzőről kiderítettem hogy 1971-ben született Skóciában zsidó családban. 1995-ben szervezték be. Egy év után megcsömörlött, Montreálba költözött és írni kezdett. Ez már a hatodik regénye és a legsikeresebb is, 2012-ben elnyerte az év krimijének járó Ian Fleming Steel Dagger díjat, és a legjobb skót kriminek járó Bloody Scotland díjat. Charles Cumming a brit kémregényírók fiatal generációjának egyik kiemelkedő és figyelemre méltó képviselője, aki arcátlan magabiztossággal söpörte félre a tradicionális és konvencionális befutott írókat. Remélem sikerül megszereznem és elolvasnom a másik öt regényét is.
     A történet lényege, hogy rögtön a kinevezése után, de még a hivatalos beiktatása előtt köddé válik a brit hírszerzés első számú embere, egész pontosan asszonya, „Amelia Levene”. Ő lesz az MI6 első női vezetője, amennyiben még időben előkerül. Váratlanul Párizsba utazott egy temetésre, majd e-mailben azt írta, hogy kifacsarta a temetés, és kiveszi a szabadságát, hogy pihenhessen egy kicsit, mielőtt “a magas állás beszippantaná az összes idejét”. London persze a nyakára küld egy koros házaspárt, hogy tartsák szemmel, mert gyanús ez a viselkedés a Vauxhall Crossban, de Amelia eltűnik a szemük elől. Ekkor döntenek úgy a brit hírszerzésnél, hogy felkérik a kényszerű nyugdíjba száműzött „Thomas Kell”-t, hogy kerítse elő Ameliát. Kell tűnik a legalkalmasabbnak a nem egészen hivatalos feladatra, hiszen korábban hosszú évekig dolgozott együtt a nővel, minden titkát ismeri. Legalábbis eddig úgy tudta…
     Kell rábukkan Amelia nyomára egy szállodában egy közeli parkolóban megtalálja kocsiját, a két koros ügynök segítségével a szálloda számítógépébe is betekint. Nem lövöm le a poént, de ígérhetem meglepetésekben nem lesz hiány. Azt elárulom, hogy az eltűnés okai a múltban gyökereznek. Eltűnésének igazi oka csak a könyv felénél derül ki, és a magyarázat más, mint amit az olvasó sejt. Ezzel együtt rögtön új kérdések merülnek fel, szóval van, miért izgulni egészen a végéig. Kiderül miért jegelték Thomas Kell ügynököt, (Tassin ügy) megbukott ügynökként és férjként is. Ameliához igazi baráti viszony fűzi, és soha másképp nem gondol a nőre, mint barátjára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése