2017. június 28., szerda

Hemingway kedvenc itala kicsit újragondolva


A Tarpai mojito a kertiparti sztárja, a hőség ellen kiváló, a világ legfinomabb koktélja: egyszerű, friss, mégis izgalmas, kevés és könnyen beszerezhető összetevői vannak amik helyettesíthetők mással, ráadásul egy-két kiegészítővel izgalmas változatokat készíthetünk. Nálunk ez a sokkal szelídebb ízű változat terjedt el, mert ezek könnyen felelhetők. Valójában egy mentás limonádé megspékelve féldeci pálesszel és ízesítve cukorral, lime lével de nálunk a lime héjának kesernyés aromái is ízesítik a koktélt, citrommal, mentával, sok jéggel szódával és különleges ízekkel lehet még pikánsabbá tenni és megvadítani a koktélunkat. Ami még fontos a folyékony cukorszirup a jó mojito kulcsa. Miért? A folyékony cukorszirup könnyen összekeveredik / feloldódik a koktélban, ahelyett, hogy az aljára süllyedne, mint a kristálycukor. Meg lehet vásárolni, de TÉNYLEG könnyen elkészíthető otthon egyenlő részek nagyon forró vízzel és rendszeres cukorral. Így van, 1 csésze cukor és 1 csésze víz körülbelül 2 csésze egyszerű cukrot eredményez. Hozzávalók 2 uncia Tarpai szilvapálinka fél deci 5 db borsmenta levél 1 marék 1/2 uncia nádcukor 2 kanál 1 uncia Lime és citrom 1 dl Szódavíz 6 kocka jég Szamóca Cseresznye Málna Grapefruit Dinnye Szeder Eper Áfonya Ananász Kiwi Szódabikarbóna Várdakeserű

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése