2023. január 5., csütörtök

Titkos elektromosság

Faraday kalitka; Anyaga amucor fólia háló. 
Jákóblajtorjája
Vandegráf generátor
És ez a következőképpen működik: az alsó részén az elektróda ív következik be, a levegőt melegítik, és emelkedik, ív is emelkedik, és kialszik, akkor a folyamat megismétlődik. A az elektródák közötti távolság alján meg kell felelnie a legnagyobb távolság egy ív, és az elektródok között a tetején - a maximális távolságot az ív szülés. Az áram nem lehet kevesebb, mint 5 mA. Mert a hatalom, akkor használja a konverter strochnike. Ezek az áramlások és a feszültség halálosak! Könnyedén bántani magát. Ön építeni ezt az elektromos áramkör a saját kockázatára. Vigyázat - tűzveszély!
Itt van az alapvető biztonsági szabályok:
1. Csak egy kézzel (tedd a másik kezét az ölében vagy a zsebében)
2. Boots feltétlenül szigetelő talppal,
3. Egy fadarabbal vagy szigetelt fogó megható vagy vezetés az elektromos áramkört,
4. forrasztás, húzza ki az áramkört.
5. Figyelmesen olvassa el a biztonsági előírásokat!
Biztonsági ha dolgozik villamosenergia
Szabályokat tartalmazza az elektromos berendezések és vezetékek:
1. Mindig kezelje villamosenergia tekintetében. Légy éber, figyelmes és dolgozó villamos berendezéseket és vezetékeket, gondold át minden cselekvés.
2. Ellenőrizze, hogy elég jól megvilágított helyen a munka, hogy mit csinálsz. Gyakran, amikor javítást, hogy megvilágítsa a munkahelyen kell használni egy zseblámpa elemeket.
3. Soha ne érjen néhány kitett vezetékek csupasz kézzel, akkor is, ha biztos benne, hogy az áramkör ki van kapcsolva. Előfordulhat, hogy tévesen áramkör marad, vagy be van kapcsolva. Használjon feszültség teszter, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nincs feszültség.
4. csupasz vezetékek olyanok, hogy nem lehetett megérinteni egy másik, még véletlenül.
5. Hogy a kanyargó, csatlakoztassa a vezetékeket és szigetelje csavar. Csak akkor folytassa a következő kapcsolat.
6. Soha ne változtassa meg a vezetékek feszültség alatt. Mindig húzza ki a villamos energia, mielőtt megnyitná a készülék vagy elektromos szerelvények.
7. Ne hagyatkozzon izolált szerszámnyél vagy szigetelő kesztyűk védelmet jelent az áramütés ellen. Védik, de csak abban az esetben véletlen érintkezés csupasz vezetékek.
8. Ne dolgozzon elektromos vezetékek és berendezések nedves helyeken. Ha a hely nedves, lábak alatt száraz deszka és állni rajta. További védelem, cipőben, gumi talppal.
Cseréje világítótestek, kapcsolja ki a világítás és óvatosan engedje le a világító egység. Távolítsuk el a zárósapkák a csavarok és dugók érintse a kitett végén a fekete és a fehér vezetékek. Ha a lámpa világít, a vezetékek feszültség alatt állnak. Ellenőrizze ugyanúgy kapcsolók és aljzatok.
9. Mielőtt kitölti a javítás, elemezni tetteik, hogy megbizonyosodjon arról: ne felejtsük el semmit.
10. Mindig szigetelje a végek tanúsított elemek huzalok csatlakoztatásához vagy szigetelő szalagot.
Soha ne használjon ragasztószalagok irodai vagy bármilyen más alternatíva.
Általában a villamos energia - a jelenlegi, amely elpusztítja. Ha az áramlás alacsony kevés veszélyt.
Ebben az áramköri vannak nagy áramok, amelyek jelentősen veszélyes.
65W CFL könnyen szállítani 65mA (65W / 1000V)!
És ha megnézzük az alábbi képet, akkor láthatjuk, hogy több, mint 50 mA halálos.
1. lépés: Munka CFL
A kompakt fénycsövek is sok különböző formájú és méretű. Általában minél nagyobb a fogyasztás a nagyobb feszültség keletkezik. Ebben a témában vettem az izzót 65 watt.
A legtöbb kompakt fénycsövek hasonlóságot mutatnak a munka)). Ezek mindegyike 4 vezetékes, hogy jön ki belőlük. A vezetékek párban, és minden pár van kötve az izzószál a bura.
Tedd kompakt fénycsövek, akivel találkoztam, nagyfeszültségű külső vezetékek. Csak akkor kell csatlakoztatni egy külső vezetéket a primer tekercsre flyback transzformátor.
2. lépés: a transzformátor
flyback transzformátorok jönnek az összes különböző formájú és méretű. Válassza nagy.
A probléma a flyback transzformátor található a 3 csap a csapok 10-20. Egy csap van földelve nagyfeszültség, a másik két tüske csapok a primer tekercs, amely kapcsolódik a CFL.
3. lépés: A végső szakaszban
Itt van, amit úgy néz ki, mint egy komplett modell magas feszültség.
Ne feledd, ez - egy egyenárammal (DC). Ha szüksége van egy nagyfeszültségű AC, akkor távolítsa el a beépített dióda, vagy talál egy régi flyback transzformátor, amely nem rendelkezik beépített dióda.
Ne feledje, hogy legyen nagyon óvatos, ha van dolgunk, nagyon nagy feszültségek és áramok nagyfeszültségű!
4. lépés: Lehetséges fejlesztések
Az első alkalommal építették ezt a struktúrát, rögtön szerzett. Régebben egy 26 wattos kompakt tovább.
Aztán úgy döntött, hogy még több CFL, és én mindent úgy, mint az első design. De ez nem működött. Csalódott voltam.
De amikor újra csatlakozik fénycsöves négy vezetéket, CFL dolgozott újra. Ne felejtsük el, Már csak használni a külső vezetékek és így két belső vezetékek egyedül.
Ezért már elhelyezett egy ellenállást a külső vezeték és egy belső vezetéket. A design tűnik, hogy működik! De néhány másodpercen belül ellenállás kiégett gyorsan.
Így úgy döntöttem, hogy egy kondenzátor helyett az ellenállás. AC kondenzátor lehetővé áramlatok, de blokkolja a DC, míg az ellenállás lehetővé teszi az áramlást és az AC és a DC áram halad át rajta. Továbbá, a kondenzátor nem melegszik, mert ez biztosítja az alacsony ellenállású út AC áramok.
Kondenzátor dolgozott tovább! A keletkező elektromos ívek nagyon nagy és vastag.
Ismét - forrasztás, húzza ki az áramkört.„Csináld magad - saját kezű” - a helyszínen érdekes házilag készült hulladék anyagok és tárgyak otthon. Lépésről lépésre mesterkurzusokat fotókkal és leírás, a technológia, példák munkák - minden, amire szükség van a mester ezt a mesterséget, vagy egyszerűen kézművesek. Mesterségek a komplexitás, sokféle irányba és ötleteket ad a kreativitásnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése