2017. október 5., csütörtök

Állapotfigyelő szolgáltatás műveletek

Az állapotfigyelő szolgáltatás egy olyan új szolgáltatás a Windows Server 2016-ban, amely javítja a napi szintű felügyeleti és a közvetlen tárolóhelyek futtató fürtök üzemeltetési élményét.
Műveletek
A következő szakasz ismerteti azokat a munkafolyamatokat, amelyeket az állapotfigyelő szolgáltatás automatizál. Ellenőrizze, hogy egy műveletet rendszer valóban önállóan vagy haladásának vagy eredményének nyomon követéséhez az állapotfigyelő szolgáltatás "Műveleteket" hoz létre. A naplókkal ellentétben a műveletek befejeződött, és elsődleges céljuk, hogy betekintést nyújtsanak a folyamatban lévő tevékenységbe, amely hatással lehet a teljesítményre vagy kapacitásra (például a rugalmasság visszaállítása vagy adatok újraegyensúlyozása) után hamarosan eltűnik.
Használat
Egy új PowerShell-parancsmag az összes műveletet megjeleníti:
PowerShell

Másolás
Get-StorageHealthAction 
Követés
A Windows Server 2016-ban a Get-StorageHealthAction parancsmag a következő információkat tudja visszaadni:
A kivonás meghibásodott, megszakadt a kapcsolat vagy nem válaszol a fizikai lemez
Tartalék fizikai lemez használatához tárolókészlet-Váltás
Az adatok teljes rugalmasságának visszaállítása
A tárolókészlet újraegyensúlyozása

Állapotfigyelő szolgáltatás a Windows Server 2016 rendszerben
2017. 08. 14. 8 perc alatt elolvasható
A Windows Server 2016-ban vonatkozik.
Az állapotfigyelő szolgáltatás egy olyan új szolgáltatás a Windows Server 2016-ban, amely javítja a napi szintű felügyeleti és a közvetlen tárolóhelyek futtató fürtök üzemeltetési élményét.
Előfeltételek
Az állapotfigyelő szolgáltatás a közvetlen tárolóhelyek alapértelmezés szerint engedélyezve van. Nem kell további műveleteket kell beállítani, és indítsa el. További információk a közvetlen tárolóhelyekkel, lásd: közvetlen tárolóhelyeket a Windows Server 2016.
Jelentések
Lásd: Állapotfigyelő szolgáltatás jelentések.
A hibák
Lásd: Állapotfigyelő szolgáltatás a hibák.
Műveletek
Lásd: Állapotfigyelő szolgáltatás műveletek.
Automatizálási
Ez a szakasz ismerteti azokat a munkafolyamatokat, melyeket az állapotfigyelő szolgáltatás automatizál a lemez életciklusa során.
A lemez életciklusa
Az állapotfigyelő szolgáltatás a fizikai lemez életciklusának legtöbb szakaszát automatizálja. Tegyük fel, hogy a központi telepítés kiinduló állapota kifogástalan állapota – azaz összes fizikai lemez megfelelően működnek-e a.
Kivezetéséről
Rendszer automatikusan kivonja a fizikai lemezeket, amikor azok már nem használható, és a megfelelő hibát. Van néhány esetben:
Adathordozó-hiba: a fizikai lemez véglegesen nem sikerült vagy megszakadt, és le kell cserélni.
Megszakadt kommunikáció: a fizikai lemez megszakadt a kapcsolat több mint 15 percnél.
Nem válaszol: a fizikai lemez késése egy órán belül több alkalommal vagy meghaladta az 5,0 másodpercet három.
Megjegyzés

Ha megszakad a kapcsolat sok fizikai lemezzel egyszerre, vagy egy egész csomóponttal vagy lemezházzal az állapotfigyelő szolgáltatás nem eltávolítása ezeket a lemezeket, mivel azok nem valószínű, hogy a probléma gyökerének kell.
Ha a kivont lemez számos más fizikai lemez gyorsítótáraként szolgált, akkor a automatikusan kell azokat hozzárendeli egy másik gyorsítótárazási lemezhez Ha ilyen. Semmilyen különleges felhasználói beavatkozásra szükség.
A rugalmasság visszaállítása
A fizikai lemez kivonását követően az állapotfigyelő szolgáltatás azonnal megkezdi az adatok teljes rugalmasságának visszaállítása érdekében a fennmaradó fizikai lemezekre másolása. Miután ez befejeződött, az adatok teljes biztonsága és hibatűrése.
Megjegyzés

Ehhez azonnali visszaállításhoz elegendő szabad kapacitás szükséges a fennmaradó fizikai lemezeken.
Villogó jelzőfény
Ha lehetséges az állapotfigyelő szolgáltatás megkezdi a villogó jelzőfény a kivont fizikai lemezen vagy a tárolóhely. Ez határozatlan ideig folytatódik, amíg nem cserélik a kivont lemezt.
Megjegyzés

Bizonyos esetekben a lemez nem tudta oly módon, hogy még a jelzőfény működését - kizárja például energiaellátás teljes elvesztése.
Fizikai csere
Ki kell cserélni a kivont fizikai lemezt, amikor lehetséges. Leggyakrabban ez áll egy cserét azaz a csomópont vagy tárolási ház kikapcsolás nincs szükség. Talál az előfordulás helyével és az érintett alkotóelemekkel kapcsolatban.
Ellenőrzés
A cserelemez behelyezését követően rendszer ellenőrzi, szemben a támogatott összetevők dokumentum (lásd a következő szakaszt).
Készletezését
Ha engedélyezett, a cserelemez automatikusan belép az elődjéhez készlet használata. Ezen a ponton a rendszer visszaküldi a kiinduló állapota kifogástalan állapota, és a hiba eltűnik.
Támogatott összetevők dokumentum
Az állapotfigyelő szolgáltatás egy kényszerítési mechanizmussal korlátozása csak a támogatott összetevők a dokumentum a rendszergazda vagy megoldásszolgáltató által biztosított a közvetlen tárolóhelyek által használt összetevőket biztosítja. Ez használható a nem támogatott hardverelemek véletlen használatának téves Ön vagy mások számára, amely segíthet a garanciafeltételeknek vagy a támogatási szerződésnek való megfelelőséghez. Ez a funkció jelenleg csak a fizikai lemezes eszközök, beleértve az SSD-k, HDD-k, és NVMe meghajtók. A támogatott összetevők dokumentum korlátozhatja a modell, gyártón (opcionális) és a belső vezérlőprogram verzióján (opcionális).
Használat a  támogatott összetevők dokumentum egy XML-en alapuló szintaxissal használ. Javasoljuk, hogy a kedvenc szövegszerkesztőjét, például a Visual Studio Code használjon (rendelkezésre álló szabad Itt) vagy a Notepad alkalmazásban, amely menteni, és ismét felhasználni, XML-dokumentum létrehozásához. Szakaszok a dokumentum két részből áll független: lemezek és gyorsítótár.
Ha a lemezek szakasz biztosított, csak a felsorolt meghajtók vannak készletekhez csatlakozhat. A fel nem sorolt meghajtók vannak megakadályozza készletekhez csatlakozzanak, ami hatékonyan kizárja azok éles környezetben való használatát. Ha ez a szakasz üres, bármely meghajtó jogosult lesz készletek csatlakozzon.
Ha a gyorsítótár szakasz biztosított, csak a felsorolt meghajtókat használja a gyorsítótárazáshoz. Ha ez a szakasz üres, a közvetlen tárolóhelyek megpróbálja kideríteni adathordozó-típusát és busztípus alapján. Például ha a telepítés SSD-meghajtót (SSD) és a merevlemez-meghajtókon (HDD) használ, az előbbi automatikusan választották gyorsítótárazás; azonban ha a telepítés flashalapú használ, szükség lehet a gyorsítótárazás itt használni kívánt magasabb élettartam eszközt adhat meg.
Fontos a  támogatott összetevők dokumentum nem érvényes visszamenőlegesen a meghajtó már készletezett és használatban.
Példa
XML

Másolás
<Components>

  <Disks>
    <Disk>
      <Manufacturer>Contoso</Manufacturer>
      <Model>XYZ9000</Model>
      <AllowedFirmware>
        <Version>2.0</Version>
        <Version>2.1</Version>
        <Version>2.2</Version>
      </AllowedFirmware>
      <TargetFirmware>
        <Version>2.1</Version>
        <BinaryPath>\\path\to\image.bin</BinaryPath>
      </TargetFirmware>
    </Disk>
  </Disks>

  <Cache>
    <Disk>
      <Manufacturer>Fabrikam</Manufacturer>
      <Model>QRSTUV</Model>
    </Disk>
  </Cache>

</Components>
A listában több meghajtót, egyszerűen adjon hozzá további ** <lemez> ** címkék vagy szakaszokon belül.
Az XML helyezhetnek el, ha a közvetlen tárolóhelyek telepítése, használja a - XML jelző:
PowerShell Másolás
Enable-ClusterS2D -XML <MyXML>
Beállíthatja, vagy módosíthatja a támogatott összetevők dokumentum, miután a közvetlen tárolóhelyek lett telepítve (azaz, miután az állapotfigyelő szolgáltatás már fut), használja a következő PowerShell-parancsmagot:
PowerShell Másolás
$MyXML = Get-Content <\\path\to\file.xml> | Out-String 
Get-StorageSubSystem Cluster* | Set-StorageHealthSetting -Name "System.Storage.SupportedComponents.Document" -Value $MyXML 
Megjegyzés
A modell, gyártója és a belső vezérlőprogram verziója tulajdonságának pontosan meg kell egyeznie az értékek által a Get-PhysicalDisk parancsmagot. Ez a "józan ész" alapján számítana, attól függően, hogy a gyártó által eltérhet. Például "Contoso" helyett a gyártó "CONTOSO-LTD" lehet, vagy lehet üres, míg a modellnél "Contoso-xzy9000 szerepel".
A következő PowerShell-parancsmaggal ellenőrizheti:
PowerShell Másolás
Get-PhysicalDisk | Select Model, Manufacturer, FirmwareVersion  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése