2017. október 5., csütörtök

Rendszerkövetelmények windows 2016 esetén


Ha a telepítés során a Server Core beállítást választja, a grafikus felület összetevői egyáltalán nem lesznek telepítve, és később a Kiszolgálókezelővel sem fogja tudni telepíteni, illetve eltávolítani azokat. Ha szüksége van grafikus felhasználói felületre, mindenképp a kiszolgáló asztali kezelőfelülettel lehetőséget válassza a Windows Server 2016 telepítésekor. További információt A Nano Server telepítése című témakörben talál
A rendszerkövetelmények áttekintése
A következők a Windows Server 2016 becsült rendszerkövetelményei. Ha a számítógépe nem felel meg a „minimális” követelményeknek, nem fogja tudni megfelelően telepíteni a terméket. A tényleges követelmények a rendszerkonfiguráció és a telepített alkalmazások és szolgáltatások alapján változhatnak.
Ezek a minimális követelmények, hacsak másként nincs megadva, az összes telepítési beállításra (Server Core, kiszolgáló asztali kezelőfelülettel és Nano Server) vonatkoznak a Standard és a Datacenter kiadásban is.
A lehetséges telepítések rendkívüli sokfélesége miatt nem életszerű általánosan elfogadható „ajánlott” rendszerkövetelményeket meghatározni. A telepíteni kívánt kiszolgálói szerepkörök dokumentációjában talál további részleteket az adott kiszolgálói szerepek erőforrásigényeivel kapcsolatban. A legjobb eredmények érdekében végezzen teszttelepítéseket az adott telepítési forgatókönyvek megfelelő rendszerkövetelményeinek meghatározásához.
Processzor
A processzor teljesítménye nem csak a processzor órajel-frekvenciájától függ, hanem a processzormagok számától és a processzor gyorsítótárának méretétől is. A termék processzorral kapcsolatos követelményei a következők:
Minimum:
1,4GHz-es 64 bites processzor
Kompatibilitás az x64 utasításkészlettel
Az NX és a DEP funkció támogatása
A CMPXCHG16b, LAHF/SAHF és PrefetchW funkciók támogatása
A második szintű címfordítás (EPT vagy NPT) támogatása
A Coreinfo eszköz használatával megállapíthatja, hogy ezek közül a képességek közül az Ön processzora melyekkel rendelkezik.
RAM
A termék RAM memóriával kapcsolatos becsült követelményei a következők:
Minimum:
512MB (2GB a kiszolgáló asztali kezelőfelülettel való telepítése esetén)
ECC (Error Correcting Code) típusú vagy hasonló technológia
Ha a minimálisan támogatott hardverparaméterekkel hoz létre egy virtuális gépet (1 processzormag és 512MB RAM), majd megpróbálja telepíteni ezt a kiadást a virtuális gépre, a telepítés meghiúsul.
Ennek elkerülése érdekében tegye a következők egyikét:
Foglaljon le több mint 800MB RAM-ot azon a virtuális gépen, amelyre ezt a kiadást telepíteni szeretné. A telepítés befejezése után akár 512MB RAM-ra is csökkentheti a lefoglalást a kiszolgáló tényleges konfigurációjától függően.
A SHIFT+F10 billentyűkombinációval szakítsa meg ezen kiadás rendszerindítási folyamatát a virtuális gépen. A megnyíló parancssorba írja be a Diskpart.exe parancsot egy telepítési partíció létrehozásához és formázásához. Futtassa a Wpeutil createpagefile /path=C:\pf.sys parancsot (feltéve, hogy a létrehozott telepítési partíció betűjele C:). Zárja be a parancssort, és folytassa a telepítést.
A tárolóvezérlővel és lemezterülettel kapcsolatos követelmények
A Windows Server 2016 rendszert futtató számítógépeknek rendelkezniük kell egy, a PCI Express architektúra specifikációjának megfelelő tárolóadapterrel. A kiszolgálókban a merevlemezes meghajtóként besorolt állandó tárolók nem lehetnek PATA szabványúak. A Windows Server 2016 nem engedélyezi az ATA/PATA/IDE/EIDE szabványokat a rendszerindító, lapozó és adatmeghajtók esetében. A rendszerpartíció becsült minimális lemezterülettel kapcsolatos követelményei a következők: Minimum: 32GB, vegye figyelembe, hogy a 32GB-ot a sikeres telepítés abszolút minimális értékének kell tekinteni. Ez a minimum lehetővé teszi a Windows Server 2016 telepítését Server Core módban, a webszolgáltatások (IIS) kiszolgálói szerepkörrel. A Server Core módban lévő kiszolgálók körülbelül 4GB-tal kisebbek, mint ha ugyanazon kiszolgálók „Kiszolgáló grafikus felhasználói felülettel” módban lennének.
A rendszerpartíción ezenkívül további területnek kell lennie a következő esetekben:
Ha hálózaton keresztül telepíti a rendszert.
A több mint 16GB RAM-mal rendelkező számítógépek nagyobb lemezterületet igényelnek a lapozó-, a hibernálási és a memóriakép fájlokhoz.
A hálózati adapterrel kapcsolatos követelmények
Az ezzel a kiadással használni kívánt hálózati adaptereknek támogatniuk kell a következő funkciókat:
Minimum:
Legalább gigabites átviteli sebességre képes Ethernet-adapter
Megfelelés a PCI Express architektúra specifikációjának.
A PXE (Preboot Execution Environment) technológia támogatása.
Egy hálózati hibakeresést (KDNet) támogató hálózati adapter hasznos lehet, de nem számít minimális követelménynek.
Egyéb követelmények
A fentieken kívül a számítógépeknek a következőkkel kell rendelkezniük ennek a kiadásnak a futtatásához:
DVD-meghajtó (ha az operációs rendszert DVD adathordozóról tervezi telepíteni)
A következő elemek nem szigorúan kötelezőek, de néhány szolgáltatáshoz szükségesek:
UEFI 2.3.1c-alapú rendszer és belső vezérlőprogram, amely támogatja a biztonságos rendszerindítást
Platformmegbízhatósági modul
Super VGA (1024 x 768) vagy nagyobb felbontásra képes grafikus eszköz és monitor
Billentyűzet és Microsoft®-egér (vagy más kompatibilis mutatóeszköz)
Internet-hozzáférés (további díjakkal járhat)
Platformmegbízhatósági modul (TPM-lapka) nem feltétlenül szükséges ennek a kiadásnak a telepítéséhez, azonban bizonyos szolgáltatások, például a BitLocker meghajtótitkosítás használatához szükség van rá. Ha a számítógép TPM-et használ, annak a következő a követelményeknek kell megfelelnie:
A hardveralapú TPM-eknek alkalmazkodniuk kell a TPM specifikáció 2.0-s verziójához.
A 2.0-s verziójú TPM-eknek olyan ellenőrzőkulcs-tanúsítvánnyal kell rendelkezniük, amelyet a hardvergyártó osztott ki előzetesen, vagy amelyet az eszköz olvashat be az első rendszerindítás során.
A 2.0-s verzióhoz igazodó TPM-eknek SHA-256 PCR-bankokkal kell rendelkezniük és a 0 és 23 közötti PCR-eket kell használniuk az SHA-256 tárolására. Elfogadott, hogy a TPM egyetlen kapcsolható PCR-bankkal rendelkezik, amelymind SHA-1-, mind SHA-256-mérésre is használható.
A TPM kikapcsolására szolgáló UEFI-beállítás nem számít követelménynek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése