2017. december 23., szombat

Így láthatod ki nézte meg a Fa­ce­boo­ko­dat!

MINDEN HASZNÁLHATÓ JÓRA ÉS ROSSZRA  IS AMIRŐL NEM ÉN TEHETEK!

Szerintem logikus, amit nyilvánossá tesz valaki, azt bárki megnézheti, azért tették nyilvánossá.
Nem titok. Sok jó és ötletes dolog kerül megosztásra. Sajnálom azokat akiknek erre van szükségük, és irigylem a szabadidejüket, de az én oldalamat bárki megnézheti, de mivel sokan kérdezték íme a válasz;


 Nyisd meg a Chrome-böngészőt, és lépj be a Facebook felhasználói fiókodba.
2. A Beállítások menüből válaszd ki a További eszközök/Forrás megtekintése menüpontot.
3. A felnyíló ablakban nyomj egy CTRL+F billentyűkombinációt a keresőmező megnyitásához.
4. Gépeld be az "InitialChatFriendsList" keresőkifejezést.
5. Most megtalálod a profilodat az utóbbi időben meglátogatott felhasználók azonosító számát.
6. Másold ki ezt a számot a végén levő -x végződés nélkül.
7. Illeszd be ezt a számot a böngésző címsorába a www.facebook.com/ cím után - www.facebook.com/(ide illeszd a számsort) -
8. Nyomj egy entert, és íme az adatlap!

Sok funkció van még. Ha Chrome-ot használsz, mindössze annyit kell tenned, hogy letöltöd a Facebook Unseen-t, ha Firefoxot vagy Explorert, akkor pedig a Chat Undetected nevű bővítményt.Ha feltelepíted valamelyiket, többé nem kell félned attól, hogy az ismerőseid megtudják, elolvastad az üzeneteiket, csak éppen nem vagy olyan hangulatban, hogy válaszolj rájuk. A dolog hátránya, hogy te sem fogod látni, ha ők elolvasták a te üzeneteidet, de ez az ára annak, ha valaki nem istennek születik.

Eltitkolhatod, kik az ismerőseid, ha az adatlapodon az Ismerősök fülre kattintasz, megkeresd a ceruza ikont, az Adatvédelmi beállításokra mész, ismerősök és ott beállítod, hogy mindent csak te láss: csak én!

Letilthatod a chatről, azt akit akarsz.
A jobb alsó sarokban kattints a fogaskerékre, majd a További beállításokra, ide írd be a nevét annak, akit szeretnél titltani, ezentúl nem fog téged online-nak látni.

Ha nincs időd olvasgatni, elmenthetsz egy fontos posztot későbbre,
csak annyit kell tenned, hogy a bejegyzés jobb felső sarkára kattintasz, és ott a Hivatkozás mentésére kattintasz. mentése A linket később megtalálod a kezdőlap baloldalán, a Mentve fül alatt. Később még hálás leszel múltbéli önmagadnak!

7. Szétfilterezheted a fényképeidet a Facebookon is,
ha nem számítógépen, hanem az alkalmazásban töltöd fel őket. Ehhez csak rá kell böknöd a fényképre a készülő bejegyzésben a posztolás előtt, és már válogathatsz is az előnyösebbnél előnyösebb szűrők közül:

Névtelen vélemény; ez sokakat fog érdekelni sajnos ahhoz, hogy eltitkold a célszemély elől személyedet, csak rá kell nyomnod a bejegyzés alatti gombnál az Egyéni opcióra,egyeni2 (1)
majd beírni az(oka)t a személy(eke)t. Szerintem ez nem tisztességes

Lementheted a gépedre az összes ismerősöd szülinapját, ha eltökélted, hogy naptárat készítesz belőlük, vagy valamilyen más okból egyben kellenek neked. Outlookba és a Google Naptárba is be lehet őket importálni, először mindegyikhez az Eseményekre kell kattintanod a kezdőlapod bal szélén.

esemeny1 Kattints a Születésnapok linkre jobb egérgombbal, és másold ki az URL-t. Ha az Outlookban szeretnéd viszontlátni az eseményeket, menj az Eszközökön belül a Fiókbeállításokra, majd az Internetes naptárakra és másold be az URL-t.

Ha a Google Naptárba szeretnéd importálni, a Más naptárak melletti nyilacskára kattintva válaszd az URL-cím alapján való hozzáadást és másold be a címet. Ilyen lesz: googlecal Most már biztos, hogy nem fogod elfelejteni egy barátod születésnapját sem.


Készíthetsz giccses montázst az internetes életedről az év bármely napján,

nem csak újévkor. Csak keresd fel a facebook.com/lookback címre, válaszd ki a kedvenc képeidet és sírj, hogy mennyi idő eltelt már! lookback


Megváltoztathatod a családi állapotodat anélkül, hogy a barátaid azonnal agyvérzést kapnának,

ha a profilodon a Névjegy, majd a Család és kapcsolatok fülnél egyszerűen beállítod, hogy az új állapotot csak te lásd. Az esemény így nem fog megjelenni a hírfolyamban, de neked sem kell egész nap azt nézned, hogy szingli vagy/jársz valakivel, miközben nem is. egyedülálló Vicces!s.

Lássuk hogy lehet minimálisan változtatni a Messengerben küldött üzeneteink formázását.
KORÁBBAN A TÉMÁBAN: Ne lepődjön meg, ha megint teljesen máshogy néz ki a Facebook
Ugyan csak apróságról van szó, de ha szeretnénk egy kicsit személyesebbé, változatosabbá vagy szórakoztatóbbá tenni a Messengerben küldött üzeneteinket a barátainknak és ismerőseinknek, akkor nincs is másra szükség, mint néhány extra karakter használatára.

Ha kövér, dőlt vagy áthúzott szöveget szeretnénk megjeleníteni a chatben, akkor három karakterre lesz szükségünk: a csillagra, az alsó vonásra és az úgynevezett tilde írásjelre, amit általában akkor használunk, ha valamilyen összeget kerekítünk. Mutatjuk, hogyan lehet őket használni a Messengerben:

*kövér betű* = kövér betű
_dőlt betű_ = dőlt betű
~áthúzott betű~ = áthúzott betű
Ezeket a kombinációkat ugyanakkor halmozni is lehet, ha tehát valaki kövér, dőlt és áthúzott szöveget szeretné sokkolni az ismerőseit, akkor nem kell mást tennie, mint szép sorban egymás után felhasználni a fent mutatott megoldásokat:

*_~minden egyben~_* = minden egyben
Sokaknak persze ez nem lesz újdonság, hiszen a Facebook történetében volt már rá példa, hogy a szöveg formázhatóvá vált ezeknek az írásjeleknek a használatával (még a hírfolyamban is, bár jelenleg nem működik), de a Messengerben csak nemrég élesedett ez a funkció, ráadásul a szöveg testreszabása csak a hagyományos, böngészős verzióban működik, mobilon hiába írjuk be az extra karaktereket, a szöveg nem fog megváltozni, és akkor sem látszik a hatás, ha valaki egy böngészőből küld nekünk így üzenetet.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése