2018. március 14., szerda

Mire jó a SikuliX?

A SikuliX automatizálja a Windows, a Mac vagy a Linux / Unix operációs rendszert futtató asztali számítógépe képernyőjét. Képfelismerést használ az OpenCV által a GUI összetevők azonosítására és vezérlésére. Ez olyan esetekben hasznos, amikor nincs könnyű hozzáférés a grafikus felhasználói felülethez, vagy az alkalmazás vagy weboldal forráskódjához, amelyen el akar lépni.

SikuliX támogatja a szkriptnyelveket
Python nyelvi szint 2.7 (Jython által támogatott)
fut a RobotFramework szövegszkriptek támogatása (lásd a dokumentumokat)
Rubin nyelvi szint 1.9 és 2.0 (a JRuby támogatja)
JavaScript (a Java Scripting Engine támogatja)
... és használhatjuk Java programozással és programozással / szkriptekkel bármilyen Java tudatos programozási / script nyelvvel (Jython, JRuby, Scala, Clojure, ...).

Bár a SikuliX jelenleg nem érhető el semmilyen mobil eszközön, az asztali számítógéphez vagy a VNC megoldásokon alapuló emulátorokkal használható. Az ADB-re (Android Debugging Bridge) alapuló Android eszközökre vonatkozó megoldás korai kísérleti szakaszban van.A képek elhelyezkedése mellett a SikuliX futtathatja az egeret és a billentyűzetet, hogy kölcsönhatásba lépjen az azonosított GUI elemekkel. Ez több monitor környezetben is elérhető, sőt bizonyos korlátozásokkal rendelkező távoli rendszerek számára is.

A SikuliX alapszövegfelismeréssel (OCR) rendelkezik, és szöveges képek keresésére használható. Ezt a funkciót a Tesseract hajtja.

A SikuliX egy Java alkalmazás, amely Windows XP +, Mac 10.6+ és a legtöbb Linux / Unix rendszeren működik. A Windows, a Mac és az Ubuntu 12.04+ verziója teljes, és általában ki kell dolgozni a dobozból. A Linux / Unix rendszereken néhány előfeltétel van beállítva.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése