2018. március 10., szombat

SQL Szerver telepítése Windows 2016 alatt 14_A osztály

Képtalálat a következőre: „sql server 2016 windows”
Helyezze be az SQL Server telepítési adathordozóját. A gyökérkönyvtárból kattintson duplán a Setup.exe elemre. A hálózati megosztás telepítéséhez keresse meg a megosztás gyökérmappáját, majd kattintson duplán a Setup.exe elemre.

A Telepítõ varázsló futtatja az SQL Server telepítési központot. Az SQL Server új telepítéséhez kattintson a bal oldali navigációs területen a Telepítés elemre, majd kattintson az Új SQL Server önálló telepítése vagy a meglévő telepítés funkcióinak hozzáadása lehetőségre .

A Termékkulcs oldalon jelölje be azt a lehetőséget, amely jelzi, hogy telepíti-e az SQL Server ingyenes kiadását vagy a PID kulcsot tartalmazó termék gyártási verzióját. További információt az SQL Server 2017 Kiadásai és támogatott szolgáltatásai című témakörben talál.

A folytatáshoz kattintson a Tovább gombra.

A licencfeltételek oldalon tekintse át a licencszerződést, és ha egyetért, jelölje be az Elfogadom a licencfeltételeket jelölőnégyzetet, majd kattintson a Tovább gombra. Az SQL Server javítása érdekében engedélyezheti a funkció használatát és jelentéseket küldhet a Microsoftnak.

A Globális szabályok ablakban a beállítási eljárás automatikusan áttér a Termékfrissítések ablakra, ha nincs szabályhiba.

A Microsoft Update oldal következő oldalán jelenik meg, ha a Vezérlőpult \ Minden Vezérlőpult elemei \ Windows Update \ Change beállítások Microsoft Update jelölőnégyzet nincs bejelölve. Ha a Microsoft Update oldalon ellenőrzött, a számítógépes beállításokat a Windows Update szolgáltatással végzett frissítések frissítésekor módosítja.

A Termékfrissítések oldalon megjelenik a legújabb elérhető SQL Server termékfrissítések. Ha nem talál semmilyen termékfrissítést, akkor az SQL Server Setup nem jeleníti meg ezt az oldalt, és automatikusan elindul az Install Setup Files (Telepítési fájlok telepítése) lapon.

Az Install Setup files (Beállítás telepítőfájlok) oldalon a Setup segíti a telepítési fájlok letöltését, kivonását és telepítését. Ha az SQL Server telepítőjének frissítése megtalálható, és a program tartalmazza a frissítést, a frissítés is telepítésre kerül. Ha nem talál frissítést, a telepítés automatikusan megkezdődik.

Telepítési szabályok Az SQL Server Setup ellenőrzi a telepítés futtatásakor felmerülő esetleges problémákat. Ha hiba történik, kattintson az Állapot oszlopban további információkért. Egyéb esetben kattintson a Tovább gombra.

Telepítési típus esetén válasszon új telepítést, vagy adjon hozzá funkciókat egy meglévő telepítéshez. Kattintson a Tovább gombra.

A Feature Selection oldalon válassza ki a telepítéshez szükséges összetevőket. Például az SQL Server adatbázismotor új példányának telepítéséhez ellenőrizze a Database Engine Services szolgáltatást .

Az egyes összetevők csoportjának leírása megjelenik a Szolgáltatás leírása ablaktáblán, miután kiválasztotta a szolgáltatás nevét. Kiválaszthatja a négyzet jelölését. További információkért olvassa el az SQL Server 2016 kiadásait és összetevőit, valamint az SQL Server 2016 kiadásait és a támogatott funkciókat .

A kiválasztott funkciók előfeltételei a kiválasztott funkciók ablaktáblájának előfeltételei alatt jelennek meg. Az SQL Server Setup telepíti az előfeltételt, amelyet még nem telepítettek az eljárás során később ismertetett telepítési lépések során.

Egyéni könyvtárat is megadhat a megosztott összetevők számára a Szolgáltatások választása lap alján található mező használatával. A megosztott összetevők telepítési útvonalának módosításához frissítse a párbeszédpanel alján található mezőben található elérési utat, vagy kattintson a Tallózás gombra a telepítési könyvtárba való lépéshez. Az alapértelmezett telepítési útvonal a C: \ Program Files \ Microsoft SQL Server \ nnn \.

A megosztott összetevők számára meghatározott elérési útnak abszolút útvonalnak kell lennie. A mappát nem szabad tömöríteni vagy titkosítani. A mappált meghajtók nem támogatottak.

Az SQL Server két könyvtárat használ a megosztott szolgáltatásokhoz:

Megosztott szolgáltatás könyvtár

Megosztott szolgáltatáskönyvtár (x86)

A fenti opciók mindegyikéhez megadott útvonalnak másnak kell lennie.

A Jellemző szabályok ablak automatikusan elindul, ha minden szabály elhalad.

Az Instance Configuration oldalon adja meg, hogy telepítsen-e alapértelmezett példányt vagy egy elnevezett példányt. További információkért olvassa el a példány konfigurációját .

Példányazonosító - Alapértelmezés szerint a példánynév példányként használatos. Ez az SQL Server példánya telepítési könyvtárainak és rendszerleíró kulcsainak azonosítására szolgál. Ez a helyzet az alapértelmezett példányokra és a megnevezett példányokra. Az alapértelmezett példány esetében a példánynév és a példányazonosító MSSQLSERVER lenne. Ha nem alapértelmezett példányazonosítót szeretne használni, adja meg a Példányazonosító szövegmező másik értékét.

 jegyzet

Az SQL Server tipikus önálló példányai, akár az alapértelmezett, akár a megnevezett példányok, nem használnak nem alapértelmezett értéket a példányazonosítóhoz .

Minden SQL Server szervizcsomag és frissítés az SQL Server egy példányának minden összetevőjére vonatkozik.

Telepített példányok - A rács az SQL Server azon példányait jeleníti meg, amelyek a számítógépen futnak, ahol a telepítés fut. Ha egy alapértelmezett példány már telepítve van a számítógépen, akkor telepítenie kell egy elnevezett SQL Server példányt.

A telepítés többi részének munkafolyamata a telepítéshez megadott funkcióktól függ. Lehet, hogy nem látja az összes oldalt, a választásaitól függően.

A kiszolgálókonfiguráció - Szolgáltatási fiókok lapon adhatja meg az SQL Server szolgáltatások bejelentkezési fiókjait. Az ezen az oldalon beállított tényleges szolgáltatások függenek a telepítéshez kiválasztott szolgáltatásoktól.

Ugyanazt a bejelentkezési fiókot rendelheti hozzá az összes SQL Server szolgáltatáshoz, vagy egyenként konfigurálhatja az egyes szolgáltatási fiókokat. Azt is meghatározhatja, hogy a szolgáltatások automatikusan elindulnak-e, manuálisan indulnak el, vagy letiltásra kerülnek. A Microsoft azt javasolja, hogy a kiszolgálói fiókokat egyenként hozzuk létre, hogy minden szolgáltatás számára biztosítsa a legegyszerűbb jogosultságokat, ahol az SQL Server szolgáltatásoknak meg kell adniuk a minimális jogosultságokat, amelyeknek feladataikat teljesíteniük kell. További információt a Windows szolgáltatási fiókok és engedélyek beállítása című témakörben talál.

Ha ugyanazt a bejelentkezési fiókot szeretné meghatározni az SQL Server összes példányán, akkor adja meg a hitelesítő adatokat az oldal alján található mezőkben.

Az SQL Server 2016 verziótól kezdődően jelölje be a négyzetet az SQL Server adatbázismotor szolgáltatás engedélyezésének engedélyezéséhez, hogy engedélyezze az SQL Server adatbázismotor szolgáltatás fiókjának az Adatbázis-alapú fájl inicializálását .

A Kiszolgálókonfiguráció - Összeváltozás lapon megadhatja az alapértelmezett összeállításokat az Adatbázis motorhoz és az Analysis Services szolgáltatáshoz. További információ: Collation és Unicode támogatás .

A Database Engine Configuration - Server Configuration oldalon használja a következőket:

Biztonsági mód - Válassza a Windows hitelesítését vagy a kevert módú hitelesítést az SQL Server példányához. Ha a kevert módú hitelesítést választja, akkor erős jelszót kell megadnia a beépített SQL Server rendszergazdai fiókhoz.

Miután egy eszköz sikeres kapcsolatot létesít az SQL Server rendszerrel, a biztonsági mechanizmus megegyezik mind a Windows hitelesítés, mind a kevert móddal. További információért lásd: Database Engine Configuration - Server Configuration .

SQL Server Administrators - Meg kell adnia legalább egy rendszergazdát az SQL Server példányhoz. Ha hozzáadni szeretné azt a fiókot, amelyen az SQL Server beállítás fut, kattintson a Jelenlegi felhasználó hozzáadása elemre. Ha fiókokat szeretne hozzáadni vagy eltávolítani a rendszergazdák listájából, kattintson a Hozzáadás vagy eltávolítás lehetőségre , majd módosítsa azon felhasználók, csoportok vagy számítógépek listáját, amelyek rendszergazdai jogosultságokkal rendelkeznek az SQL Server példányhoz.

Az alapértelmezett telepítési könyvtárak megadásához használja az Adatbázis-konfiguráció - Adatkönyvtárak oldalt. Az alapértelmezett könyvtárak telepítéséhez kattintson a Tovább gombra.

 Fontos

Ha nem alapértelmezett telepítési könyvtárakat ad meg, győződjön meg róla, hogy a telepítési mappák egyedülállóak az SQL Server ezen példányán. A párbeszédpanel egyik könyvtára sem osztható meg az SQL Server többi példányának könyvtáraival.

További információért lásd: Database Engine Configuration - Data Directories .

Használja a Database Engine Configuration - FILESTREAM oldalt a FILESTREAM engedélyezéséhez az SQL Server példányhoz. További információért lásd: Database Engine Configuration - Filestream .

A Database Engine Configuration - TempDB oldal használatával konfigurálja a fájlméretet, a fájlok számát, a nem alapértelmezett telepítési könyvtárakat és a fájlok növekedési beállításait a TempDB számára. További információért lásd: Database Engine Configuration - TempDB .

Az Analysis Services Configuration - Account Provisioning oldal használatával határozza meg a szerver módot, valamint azokat a felhasználókat vagy fiókokat, amelyek rendszergazdai jogosultságokkal rendelkeznek az Analysis Services szolgáltatáshoz. A kiszolgáló mód határozza meg, hogy mely memória és tároló alrendszerek használhatók a kiszolgálón. A különböző megoldástípusok különböző kiszolgálói üzemmódokban futnak. Ha többdimenziós kocka-adatbázisokat szeretne futtatni a kiszolgálón, válassza ki az alapértelmezett opciót, a Multidimenzionális és az Adatbányászati kiszolgáló módot. Az adminisztrátori jogosultságok tekintetében meg kell adnia legalább egy rendszergazdát az Analysis Services számára. Ha hozzáadni szeretné azt a fiókot, amelyen az SQL Server beállítás fut, kattintson a Jelenlegi felhasználó hozzáadása elemre. Ha fiókokat szeretne hozzáadni vagy eltávolítani a rendszergazdák listájából, kattintson a Hozzáadás vagy eltávolítás lehetőségre , majd módosítsa azon felhasználók, csoportok vagy számítógépek listáját, amelyek rendszergazdai jogosultságokkal rendelkeznek az Analysis Services szolgáltatáshoz. A szerver módról és az adminisztrátori jogosultságokra vonatkozó további információkért lásd: Analysis Services Configuration - Account Provisioning .

Ha befejezte a lista szerkesztését, kattintson az OK gombra . Ellenőrizze a rendszergazdák listáját a konfigurációs párbeszédpanelen. Amikor a lista befejeződött, kattintson a Tovább gombra.

Az Analysis Services Configuration - Data Directories oldalon használja a nem alapértelmezett telepítési könyvtárakat. Az alapértelmezett könyvtárak telepítéséhez kattintson a Tovább gombra.

 Fontos

Az SQL Server telepítésekor, ha ugyanazt a könyvtárútvonalat adja meg az INSTANCEDIR és a SQLUSERDBDIR számára, az SQL Server Agent és a Full Text Search nem indul el a hiányzó engedélyek miatt.

Ha nem alapértelmezett telepítési könyvtárakat ad meg, győződjön meg arról, hogy a telepítési mappák egyedülállóak az SQL Server ezen példányán. A párbeszédpanel egyik könyvtára sem osztható meg az SQL Server többi példányának könyvtáraival.

További információért lásd: Analysis Services Configuration - Data Directories .

Az Elosztott Replay Controller konfigurációs oldal használatával adja meg azokat a felhasználókat, akiknek adminisztrátori jogosultságokat kell megadnia az Elosztott Replay vezérlőszolgáltatás számára. A rendszergazdai jogosultsággal rendelkező felhasználók korlátlan hozzáféréssel rendelkeznek az Elosztott Replay vezérlőszolgáltatáshoz.

Kattintson a Jelenlegi felhasználó hozzáadása gombra, hogy hozzáadja azokat a felhasználókat, akikhez hozzáférési engedélyeket kíván megadni az Elosztott Replay vezérlőszolgáltatáshoz. A Hozzáadás gombra kattintva hozzáadhat hozzáférési jogosultságot az Elosztott Replay vezérlőszolgáltatáshoz. Kattintson az Eltávolítás gombra a hozzáférési jogosultságok eltávolításához az Elosztott Replay vezérlőszolgáltatásból.

A folytatáshoz kattintson a Tovább gombra.

Az Elosztott Replay ügyfélkonfigurációs oldal használatával adja meg azokat a felhasználókat, akiknek adminisztrátori jogosultságokat szeretne adni az Elosztott Replay ügyfélszolgáltatás számára. A rendszergazdai jogosultsággal rendelkező felhasználók korlátlan hozzáféréssel rendelkeznek az Elosztott Replay ügyfélszolgáltatáshoz.

A Vezérlő neve opcionális paraméter, az alapértelmezett érték pedig < üres >. Adja meg annak a vezérlőnek a nevét, amelyet az ügyfélszámítógép kommunikálni fog az Elosztott Replay ügyfélszolgáltatással. Vegye figyelembe a következőket:

Ha már beállította a vezérlőt, írja be a vezérlő nevét, miközben konfigurálja az egyes ügyfeleket.

Ha még nem állított be vezérlőt, hagyhatja üresen a vezérlő nevét. Az ügyfél konfigurációs fájljában azonban manuálisan kell megadnia a vezérlő nevét.

Adja meg a Distributed Replay ügyfélszolgálat munkakönyvtárát. Az alapértelmezett munkakönyvtár < meghajtóbetűjel >: \ Program Files \ Microsoft SQL Server \ DReplayClient \ WorkingDir \.

Adja meg a Distributed Replay ügyfélszolgáltatás Result Directoryját . Az alapértelmezett címtár könyvtár < meghajtóbetűjel >: \ Program Files \ Microsoft SQL Server \ DReplayClient \ ResultDir \.

A folytatáshoz kattintson a Tovább gombra.

A Telepítésre kész oldal a Telepítés során megadott telepítési lehetőségek fa nézetét mutatja. Ezen az oldalon a Beállítás azt jelzi, hogy a Termékfrissítés funkció be van-e kapcsolva vagy ki van-e kapcsolva, és hogy a végleges frissítés.

A folytatáshoz kattintson a Telepítés gombra. Az SQL Server Setup először telepíti a szükséges jellemzőket a kiválasztott funkciók után, amelyeket a funkció telepítése követ.

A telepítés során a Telepítés előrehaladása lap állapotot ad, így figyelemmel kísérheti a telepítés folyamatát, amint a telepítés folytatódik.

A telepítés után a Teljes oldal linket nyújt a telepítés összefoglaló naplófájljához és más fontos megjegyzésekhez. Az SQL Server telepítési folyamatának befejezéséhez kattintson a Bezárás gombra.

CORE verzióra; https://docs.microsoft.com/en-us/sql/database-engine/install-windows/install-sql-server-on-server-core

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése