2020. november 20., péntek

Az UFO mítosz tovább él

Egy tudós nem kiabálhat tények nélkül hogy ufót láttam, mert onnatól már sarlatán. Tisztázzuk hogy objektum vagy jelenség amit észlelünk, mert elősször mindig jelenség és csak később válik az agyunk számára létező objektummá. De hát az agy könnyen becsapható. A jelenség, amely a fizikai világban egy adott térben észlelhető változások által megfigyelhető esemény. Ezek a változások az adott térben lévő anyag, illetve meglévő energiák formai, megnyilvánulásbeli, így időbeli átrendeződéséből állnak, látszólagos képet generálva, amit gyakran csak az agyunk rak össze. A környező világról alkotott képünk csak egy vetités következménye, amiben közrejátszik az agy a szem a gondolkodás és a fantázia. A nyilvánosságot tájékoztatták róla már ezerszer hogy UFO-k nincsenek, de az áltudományos összesküvés elméleteket gyártó paranoiás emberek tovább gyártják az alternatív civilizációkról az embereket riogató álhíreket, pánik keltésből, a kormányok pedig cáfolják. A földi ésszel felfoghatatlan természetű jelenségek csupán hiányos ismereteink miatt maradnak rejtve. Hogy is van ez, Isten van az emberiség elfogadta, de az UFO nincs, mert a hatalom megkérdőjelezi a létezését. Felelősségteljesen vélemény alkotni nem lehet.
Unidentified Flying Object vagyis ismeretlen repülő odjektum, de mivel jelenségről van szó a kifejezés tartamilag hibás. 
Miért keresünk mi értelmes lényeket?
Mert kommunikálni akarunk velük!
De az ember még a kutyájával sem képes kommunikálni annyira tudatlan.

Miért csak a nukleáris rakéták érdeklik őket?
Lehet hogy ellenséges kémrepülők, akik az ufo mizéria mögé bújva kémkednek.
Lehet hogy félnek tőle mert látják benne a fenyegetést.

Miért nevezik UFO-nak?
Az UPA az elfogadott tudományos kifejezés, a Pentagon, a Haditengerészet minden szakértője, beleértve a pilótákat is, akiknek „földi” tudásunkkal nem megmagyarázható észleléseik voltak és azokat filmre tudták venni, az Unidenfied Aerial Phenomenons-ként (UAP) (magyarul: Azonosítatlan (….hatatlan) Légi (légköri) Jelenségek)  szakkifejezést használják. Így mindjárt más.

Miért nem lépnek velünk kapcsolatba?
A válasz mert értelmes lényeket keresnek. Mi se lépünk kapcsolatba a méhekkel vagy a hangyákkal.

Mik okozzák ezeket a jelenségeket?
Racionális magyarázat
Nem meteorok, aszteroidák, vagy üstökösök okozzák a jelenségeket, sokkal inkább a földet körülvevő  mezoszféra és az ionoszféra jelenségei, amik fizikai elektromos mágneses légköri időjárási anomáliák, ionozált gázok sajátos jellenségeket gerjesztenek, mint például a gömbvillám. Ebben a közegben az elektronok elszabdulnak a protonoktól és szabadon mozoghatnak a plazmában, a plazma elektromosan vezetővé válik és az elektromágneses mezőkkel kölcsönhatásba lépnek potenciál külömbség révén. A plazma kinetikus hőmérséklete és sűrűsége széles tartományban mozog. A fényjelenség  a plazma, magas hőmérséklete miatt, intenzív elektromágneses sugárzóvá válik rendkívül sok fényt bocsát ki. A plazmát alkotó elektronok és ionok nincsenek egymáshoz kötve, és különböző töltésük és tömegük miatt elektromos és mágneses tér hatására máshogy viselkednek, ami további elektromos és mágneses tér forrása.  Ezek az elektromos erők nagyon erős egyben tartó erőket eredményeznek, de ugyanakkor a plazma instabilitását is okozzák. 
Szkeptikusok
Kamu az egész és áltudományos porhintés. 
Az ember annyira apró lény a világegyetemben hogy szinte semmire nincs befolyása, még a kisbolygók övezetének veszélyét sem tudjuk kivédeni. Ne keltsünk pánikot!
A laikusok vélekedésének alapja a nem tudás, míg a tudósok vélekedésének alapja a hiányos ismeret.
Szóval az egyik nem tud olvasni a másik meg nem akar. Feloldhatatlan antagonisztikus ellentét és paradoxon. 20 év után a Berkeley Egyetem a SETI programot leállította, mert nem hozott semmiféle eredményt.

Találkozások típusai:
  1. Első típusú találkozásnak minősül, amikor valaki egy jól kivehető, tőle kevesebb mint 150 méterre lévő ismeretlen repülő tárgyat észlel.
  2. Második típusú találkozásnak azt hívjuk, amikor a körülményekből ufóaktivitásra lehet következtetni. Ilyen például a rádiók megzavarodása, állatok nyugtalansága, megmagyarázhatatlan égésnyomok a talajban, paralízis.
  3. Harmadik típusú találkozásról akkor beszélünk, amikor az ember észleli magát az idegen létformát.
  4. Negyedik típusú találkozás: emberrablások (ufológiában „eltérítés” szakszót használják).
  5. Ötödik típusú találkozás: kommunikáció az idegenekkel.
  6. Hatodik típusú találkozás: bármilyen, halálos kimenetelű találkozás.
  7. Hetedik típusú találkozás: közös utód, ember-idegen hibrid teremtése, szexuális úton vagy mesterséges, tudományos módszerek által
Nézzünk egy tipikus példát!

Mit látunk a képen?
A szél felkapott egy  falevelet?
Kő darabot?
Kenyeret?
UFO-t?
Ahány ember annyifélét vél felfedezni.
Ha a felszínére vetítenénk a mögötte lévő felhőt, akkor semmit sem észlelnénk. Tehát csupán az észleléstől függ minden.


Az ufo észlelések nem mások csupán látványosságok amik az égitestek sajátos térbeli helyzete révén álltak elő. Gyakran a napfény már csak a felhő magasabban lévő részére jut el, és csak ez a rész vet árnyékot a sztaratosférára. Itt túl tiszta és ritka az atmoszféra ahhoz, hogy a gázra rávetülő napfény világos vagy sötét alakzatok formájában megfigyelhető legyen. Itt fontos tényező a látószög, a megvilágítás, a gázfelhő összetétele, fényvisszaverő képessége hőmérséklete és mozgása. Az ufo észlelések egyik felét a csillagászok a másikat a fizikusok magyarázzák meg, a többit a meteorológusok. Mit észlelek és mit akarok látni ez itt a kérdés, mert azzá alakítja az agy az ingereket. Csak azért mert valamit nem tudok megmagyarázni nem kell értelmes lényekké minősíteni, tipikus strucc politika, mert ez csupán menekülés a valóság elől.  Ha egy bussman meglátná az aurora borealist azt hinné eljött a világvége, ha egy arab akkor Allahot látná benne, egy keresztény Krisztust látná benne, egy kispolgár UFO-t kiáltana, pedig csak egy fotokémiai jelenséggel állunk szemben. Ahol az ismeret csődöt mond utat tör magának a hit. Az ember teste objektum az árnyéka fényjelenség. Az előbbi létezik az utóbbi csak bizonyos feltételek mellett érzékelhető jelenség. Ezért persze a bigott ufó hívők megköveznének, de diablo advocatus el kell hangoznia a másik oldal érveinek is. Elég komoly iparággá nőtte ki magát az ufó mizéria, sokan és nem rosszul élnek belőle. Érthető hogy foggal körömmel táplálják a tüzet ami meleget ad nekik.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése