2020. november 17., kedd

Wifi Hálózati kártya asztali számítógépbe való telepítése




Wifi Hálózati kártya asztali számítógépbe való telepítése során le kell venni a számítógépház burkolatát. Ezután távolítsuk el a szabad PCI vagy PCI express bővítőhely takarólemezét. A hálózati kártya pontos telepítése után helyezzük vissza a számítógépház burkolatát. A vezeték nélküli hálózati interfészek közvetlenül a kártya hátuljára szerelt vagy kábellel csatlakoztatható antennával rendelkeznek, melyet a legjobb jelvétel eléréséhez pozicionálni is lehet. Telepítés után ne felejtsük el csatlakoztatni és pozicionálni az antennát.

Időnként a gyártó új illesztőprogramot tesz elérhetővé a hálózati kártyához. Az új illesztőprogram javíthatja a NIC működését, de az is elképzelhető, hogy az operációs rendszerrel való kompatibilitás miatt van szükség rá.

Egy új illesztőprogram telepítésekor kapcsoljuk ki a vírusvédelmet. Egyes vírusirtó szoftverek az illesztőprogram frissítését vírustámadásként észlelik. Egyszerre mindig csak egy illesztőprogramot telepítsünk, különben bizonyos frissítési folyamatok megzavarhatják egymást. A legjobb megoldás, ha minden futó alkalmazást bezárunk, így biztosíthatjuk, hogy azok nem használják az illesztőprogram telepítése során érintett fájlokat. A telepítés megkezdése előtt tekintsük meg a gyártó weboldalát. Sok esetben egy önkicsomagoló futtatható fájl letöltésére is van lehetőség, mely automatikusan telepíti vagy frissíti az adott meghajtóprogramot.

A hálózati kártya és az illesztőprogram telepítése és konfigurálása után előfordulhat, hogy néhány operációs rendszer beállítást is módosítanunk kell. Az is elképzelhető, hogy modem telepítésére is szükségünk van az internethez történő csatlakozáshoz. Ha nem, akkor egyszerűen csatlakoztassuk a számítógépet a meglévő hálózathoz.

A hálózati kártya illesztőprogramját manuálisan is frissíthetjük. Windows 7 és Windows Vista esetén ez a következő módon tehető meg:

Start > Vezérlőpult > Eszközkezelő (Start > Control Panel > Device Manager)

Windows XP esetén pedig a következő úton:

Start > Vezérlőpult > Rendszer > Hardver fül > Eszközkezelő (Start > Control Panel > System > Hardware tab > Device Manager)

Windows 7 operációs rendszer esetén a telepített hálózati adapterek megtekintéséhez kattintsunk a kategória mellett megjelenő nyílra. Windows Vista és Windows XP esetén a hálózati kártya kategória mellett megtalálható + jelre kattintsunk. Az adapter tulajdonságainak megtekintéséhez és módosításához kattintsunk duplán az adapterre. A Tulajdonságok (Properties) ablakban válasszuk a Illeszőprogram (Driver) fület.

MEGJEGYZÉS: Az illesztőprogram telepítési folyamata gyakran a számítógép újraindítását kéri.

Ha egy új hálózati kártya illesztőprogramja a telepítés után nem a vártnak megfelelően működik, akkor eltávolíthatjuk vagy visszatérhetünk egy korábbi verzióhoz. Kattintsunk duplán az adapterre Eszközkezelő ablakban. Az adapter tulajdonságai párbeszédablakban válasszuk az Illesztőprogram fület, majd kattintsunk a Visszaállítás (Roll Back Driver) gombra. Amennyiben korábban nem volt más illesztőprogram telepítve, akkor ez a lehetőség nem választható, ahogy az ábra is mutatja. Ilyenkor, ha az operációs rendszer nem talál megfelelő illesztőprogramot a hálózati kártyához, akkor nekünk kell keresni és telepíteni egyet az eszközhöz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése