2022. április 8., péntek

Lemezkvóta fogalma


Röpdolgozat

Mi az indexelés
IaaS fogalma példa
PaaS fogalma példa
SaaS fogalma példa
Magas rendelkezésre állás fogalma

A lemezkvóták az NTFS lemezeken vagy partíciókon lévő helyek kezelésének egyik eszközét jelentik. A kvóták beállításával a számítógép rendszergazdája beállíthatja a lemezen vagy a partíción azt a helyet, amely a felhasználó számára rendelkezésre áll az információk tárolására.

Az adminisztrátor kényszerítheti a lemezkvóta korlátozásait, amelyeket a felhasználó nem haladhat meg. Ez azt jelenti, hogy ha a felhasználó túllépi a lemezkvóta korlátját, akkor az új adatokat nem tudja rá menteni. Ezen felül az adminisztrátor beállíthatja a riasztások kiadásának küszöbét, hogy a felhasználó előre tudja a határérték megközelítéséről.


A lemezkvóták beállításához és a kvótakorlátok alkalmazásához Windows rendszerű fiókot kell használni, amely adminisztrátori jogosultságokkal rendelkezik. A normál felhasználók nem állíthatnak be kvótákat.
A merevlemezeknek (vagy SSD-knek) az NTFS fájlrendszert kell használniuk. A lemezkvótákat a régi FAT32 fájlrendszer nem támogatja.

A Windows lehetővé teszi kvóta beállítását mind a meghajtók, mind a partíciók számára.

Ha több lemeze vagy partíciója van, akkor minden egyesre külön-külön kvótakorlátot kell beállítania..

Ha több lemeze vagy partíciója van, akkor minden egyesre külön-külön kvótakorlátot kell beállítania..
Tehát nyissa meg az Intézőt. Ezután kattintson a jobb gombbal arra a meghajtóra, amelyre kvótákat kíván alkalmazni, és válassza a helyi menüben a „Tulajdonságok” lehetőséget.
A lemez tulajdonságai ablakban lépjen a "Kvóta" fülre, majd kattintson a "Kvótabeállítások mutatása" gombra.

A megnyitott "Kvótabeállítások" ablakban kell elvégezni a szükséges beállításokat annak biztosításához, hogy minden számítógép-felhasználó megfeleljen a kvótakorlátoknak..

Az Ön számára első és legfontosabb dolog, hogy engedélyezze a kvótakezelést. Ehhez jelölje meg a megfelelő négyzetet egy daw-val..

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése