2022. április 7., csütörtök

SSID-sugárzás kikapcsolása

Az SSID vagy az Service Set Identifier a Wi-Fi útválasztó vagy hálózat neve. Ha például a Wi-Fi útválasztó nevét a "TheWindowsClub" -ra állította be, ugyanazt a nevet fogod látni, miközben a számítógépen vagy a mobilon lévő közeli kapcsolatokat keresi. Az SSID nem más, mint a sugárzott név annak érdekében, hogy az útválasztó láthatóvá váljon.

A vezeték nélküli hozzáférési pont (AP) automatikusan küldi a hálózat nevét ( SSID ) a szabad levegőbe néhány másodpercenként. 

Előnyök
Könnyű a hozzácsatlakozás, beazonosítás.
Hátrányok
Megkönnyítit a hackertámadást. Ha nem látja a betörő az ajtót nem támadja.
Láthatóság letiltása a rendszergazdaként lehetséges.
Keressétek a  "SSID Broadcast" kifejezést a menüben. engedélyezés /tiltás
Csatlakozás nem látható hálózathoz
Manuális beállítás szükséges
Látható kell maradjon az SSID ha olyan több hozzáférési pontok között az eszközök roamingolnak.
Ha a hálózata egyetlen útválasztót használ, akkor eldöntheti, hogy kikapcsolja-e ezeket a szolgáltatásokat. 
Azonban az SSID-ek új kliens eszközökkel való manuális beillesztésére tett erőfeszítések a háztartások számára kellemetlenek. Ahelyett, hogy megadná a hálózati jelszót, be kell illesztenie az SSID-t és a biztonsági módot.

 Bár routeres tűzfal használatával mindig biztosíthatja a kapcsolatot, kikapcsolhatja az SSID műsorszórást még biztonságosabbá teheti.Mi az SSID-sugárzást.

Mi történik, ha letiltja az SSID közvetítését vagy elrejti az SSID-etA Wi-Fi útválasztó neve nem lesz látható mások számára - ülnek az útválasztó előtt. A probléma az, hogy aktiválnia kell az SSID-közvetítést a mobil vagy más, nem csatlakoztatott eszköz csatlakoztatásához. Azonban, ha a számítógépe közvetlen kapcsolatot létesít a Wi-Fi útválasztó segítségével az Ethernet porton keresztül, akkor nem kell engedélyezni a számítógépet csatlakoztatva. 


Csatlakoztassa számítógépét vagy mobilját a Wi-Fi útválasztójához, és nyissa fel az útválasztó vezérlőpultját . Meg kell adnia egy olyan IP-címet.

A bejelentkezés után a Wireless a bal oldalon található. De lehet bármi, mint a "Beállítások" vagy a "Vezeték nélküli beállítások". A Vezeték nélküli lehetőség alatt megtalálhatja a Vezeték nélküli beállítások lehetőséget. A képernyő közepén egy opciót kapsz, amely a képernyő közepén megjelenik egy SSID Broadcast opciót kapsz, amely a képernyő közepén megjelenik egy SSID Broadcastengedélyezése.


A jelölőnégyzetből törölje a jelölőnégyzetet az SSID-sugárzás kikapcsolásához és a módosítások mentéséhez. Előfordulhat, hogy újra kell indítania az útválasztót, ha azt kéri.

Most ellenőrizze és nézze meg - nem fogja tudni megtalálni az útválasztó nevét mobilján vagy számítógépén a keresési eredmények között. Az SSID-sugárzás újbóli bekapcsolásához keresse meg ugyanazt a helyet, és jelölje ki ugyanazt a jelölőnégyzetet.

Kérdés következő órára; Mi a Core Parking Windowshop? 
Válasz: A CPU központi parkolójának letiltása vagy engedélyezése!

https://support.brother.com/g/s/id/htmldoc/printer/cv_hll2310d/hun/html/GUID-404AEF6B-F54C-4271-8358-766C8E2556E6_46.html


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése