2020. április 23., csütörtök

A Secbox jelene és jövője

A Secbox paradigmaváltást eredményezhet az intelligens hálózati kommunikációs
eszközök között, mivel zárt és biztonságos virtuális hálózatot biztosít az interneten keresztül.
A  Secboxok által működtetett virtuális hálózatok képesek hang, videó vagy bármely egyéb digitális jel küldésére és fogadására titkosított formában. A Secboxhálózat révén a VOIP  telefonhívások  is biztonságosak, de lehetővé  teszi  privát  intranethálózatok felépítését és az azokhoz való biztonságos csatlakozást az interneten.

A Secbox PEER-TO-PEER révén a gépek vagy végpontok közötti közvetlen kapcsolatot biztonságos, mert nem használ hagyományoa hálózati eszközöket, amik támadhatók. Két gép esetén mindkettő végpontján Secboxkészülék szükséges. A  felhasználók  azonosítása  ujjlenyomattal  történik,  mely  módszer megakadályozza,  hogy  a  Secbox készülékeket  illetéktelen  személyek  használják.
Az  eltérő  felhasználói  igények  kielégítése  érdekében  a  Secboxkészülékek többféle
kivitelben, többféle sávszélesség alkalmazásával készülnek.

A hardverszintű biztonsági titkosítás révén ezek az eszközök a bizalmas privát információvédelmét is szolgálják, de védenek az ipari kémkedés ellen de a nemzetbiztonsági kockázatot is csökkentik a kormányzati szférában.  Egy sajátos privát felhőt képesek ezek az eszközök alkotni a nyílt interneten anélkül, hogy növelnék a biztonsági kockázatot, egy saját hardverkulcssal védve az eszközt. Úgy működik, hogy először megkapja a hívott eszköz tényleges IP-címét és annak publikus kulcsát majd a sikeres engedélyezést követően, mindkét eszköz egyteljes kapcsolatot létesített egymással és a kártyák generálnak a kapcsolathoz egy ideiglenes szimmetrikus átmeneti kulcsot.

Ne keverjük össze a szoftveres secbox.exe-vel, ami csak egy programocska adathalászat ellen!

Fontos:

SecBox doesn't mean that the inner data is completely protected. You still need to make sure it is handled properly and not leaked by other means!

Forrás; https://www.secfone.nicopro.eu/download/secbox_en.pdf

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése