2020. április 24., péntek

Midnight Lizard gyengénlátóknak

Az akadálymentes weboldalt ezzel a linkkel látják el.


Ha nem akadálymentes egy weboldal, akkor van lehetőségünk, arra hogy kontrasztosabb legyen a látvány. A böngészőre telepíthető plugin segít élesebb kontrasztosabb képet adni a weboldalról.

    Ne alkalmazza a globális változásokat, ha sok nyitott lap van - a Midnight Lizard elkezdi feldolgozni őket egyszerre!
    Akkor is, ha sok lap van ugyanazon weboldalon - a webhely beállításának megváltoztatása késést is okozhat!

    Ne végezzen több változtatást rövid idő alatt (várjon legalább 10 másodpercet). Ha olyan változtatásokat hajtott végre, amelyek nemcsak az aktuális aktív lapon, hanem más nyitott lapokon is érintettek, akkor ha ezeket a többi lapot nem lehet bezárni, akkor csak a következő változtatások alkalmazása előtti meglátogatásuk segíthet.

    Próbálja meg váltani a feldolgozási módot. Háromféle üzemmód érhető el, és egyikük sokkal jobban működhet, mint egy adott webhely más. Nem kell váltania az összes webhely módját, ha webhelyenként meg tudja csinálni - csak nyomja meg az Alkalmaz gombot az új mód használatához a jelenlegi webhelyen.
    .
    A legtöbb esetben az egyszerűsített mód gyorsabban működik, mint a komplex. Időnként a Szűrő mód gyorsabban vagy legalább pontosabban működhet. De nem ajánlott a Szűrő módot használni sok oldalú képek és különösen a videók esetén!

    A képek fényerő és telítettségi határértékének eltávolítása néha segíthet: .
    Csak akkor van értelme, ha 100% -ra állítja - még a 99% -nak sem lesz pozitív hatása a teljesítményre.
    Ezúttal jobb, ha megnyomja a Mentés gombot az aktuális színséma frissítéséhez.

    A háttérképes (kedves) képekkel két lehetőség van:

        Távolítsa el a fényerő és a telítettség határértékeit:
        .
        Csak akkor van értelme, ha 100% -ra állítja - még a 99% -nak sem lesz pozitív hatása a teljesítményre.

        Elrejti még azokat a nagy háttérképeket sem:
        .
Íme a külömbség

    Ha Szűrő módot használ, akkor a szürke háttér és a szöveg telítettségének kevesebb, mint 12% -a megakadályozza a Midnight Lizard kettős színű overlay alkalmazását, és így sokkal növeli a teljesítményt.

    A kék fényszűrő alapértelmezés szerint nem engedélyezett. Engedélyezhető, ha színsémát használ vele, vagy kézzel módosította.
    A kék fényszűrő kikapcsolása kissé javíthatja a teljesítményt:
    .
    A legtöbb előre definiált színsémával, amelyeken engedélyezve van a kék fényszűrő, még a szűrő nélkül is megszüntetik a sok kék fényt, mivel a háttér színét olyanra változtatják, amely sokkal kevesebb kék fényt eredményez, mint az eredeti fehér háttér. Csak a képek maradnak az eredeti kék fényszinttel.

    Ha csak egy egyszerű sötét módot akar, akkor nincs szüksége Midnight Lizard-ra olyan webhelyeken, amelyek már rendelkeznek saját beépített éjszakai móddal.
    Azon a weboldalon letilthatja a Midnight Lizard-t, amelyek megnyomása: Alt + Shit + L, vagy a címre kattintva a beállítások menüben.

Végső esetben a monitor is kalibrálható, ha csak a gyengénlátó használja a számítógépet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése