2020. április 27., hétfő

Levelező segédprogramok beállítása

 A POP és IMAP beállítása hasonló nézzünk egy példát a következő fiktív adatokkal

POP/IMAP szerver neve:
(bejövő levélkiszolgáló)
mail.szfki.hu
SMTP szerver neve:
(kimenő levélkiszolgáló)
mail.szfki.hu
felhasználói név (account):levelcim @ előtti része
POP/IMAP autentikáció:cleartext
POP/IMAP titkosítás:SSL
SMTP autentikáció:nincs
SMTP titkosítás:nincs

Mozilla Thunderbird beállítása

A varázslóban nincs lehetőség az SSL kapcsolat beállítására, ezért első levéllekérdezés előtt a beállításokat módosítani kell. Ezt az Eszközök -->Postafiókok beállításai menüpontban teheted meg.

A bejövő levélkiszolgáló helyes beállítása

A kimenő levélkiszolgáló helyes beállítása

Eudora segédprogram beállítása

A varázslóban nincs lehetőség az SSL kapcsolat beállítására, ezért első levéllekérdezés előtt a beállításokat módosítani kell. Ezt az Tools -->Options menüpontban a Checking Mail kategória kiválasztásával teheted meg.

A levélfogadó kiszolgáló helyes beállítása

A levélküldő kiszolgáló helyes beállítása

A klasszikus Outlook Expressbeállítása

A varázslóban nincs lehetőség az SSL kapcsolat beállítására, ezért első levéllekérdezés előtt a beállításokat módosítani kell. Ezt úgy teheted meg, hogy az Eszközök -->Fiókok menüpontban kiválasztod a Levelezés fület, majd a varázslóban megadott levelező nevet és rákattintasz a Tulajdonságok gombra. Kattints a Kiszolgálók fülre, és ellenőrizd, hogy a Kimenő levélkiszolgálónál ne legyen bejelölve az 'A kiszolgáló azonosítást igényel' pont. Kattints a Speciális fülre, és jelöld be a 'Bejövő kiszolgáló'-nál az 'A kiszolgáló biztonságos kapcsolatot (SSL) igényel' pontot.

A kimenő levelek kiszolgálója nem igényel hitelesítést

A beérkező levelek kiszolgálója biztonságos SSL kapcsolatot igényel

KMail/Kontakt (Linux - KDE)

A Kontakt KMail levelezőrésze nem kínál beállító varázslót. A Settings menü Configure KMail pontjára kattintva először a Default Identity-t kell beállítanod (Modify-->General fül kitöltése), majd az Accounts feliratú kategóriát választva módosíthatod a levelezőbeállításokat. Mind a Receiving, mind a Sending fül alatt be kell állítanod egy-egy accountot. Az account name feliratba egy hivatkozási nevet kell írnod, amely megkülönbözteti a különböző accountokat (pl.: 'SZFKI'). A Login sorba a felhasználói név, a Host sorba a levélszerver neve kerül. A levélfogadó kiszolgáló beállításánál az Extras fülre váltva jelöld be az Use SSL for secure mail download gombot. A levélküldő kiszolgáló hozzáadásakor válassz SMTP transportot, majd írd be a Host sorba a küldő levélszerver nevét. Ellenőrizd, hogy a Server requires authentication nincs bejelölve, és a Security fülön az Encryption None-ra van állítva.

A levélfogadó (balra) és levélküldő (jobbra) kiszolgálók beállítása. A Port adat a titkosítás beállításakor automatikusan beáll a helyes értékre.


A titkosítás helyes beállítása a levélfogadó (balra) és a levélküldő (jobbra) kiszolgálónál.

Evolution (Linux - Gnome)

A Gnome Evolution levelezőrendszere olyan varázslóval rendelkezik, amivel mindent egyből be lehet állítani. Ha mégis szükség lenne utólagos módosításra, azt az Edit menü Preferences pontjában a Mail Accounts feliratú képre kattintva teheted meg.

A levélfogadó kiszolgáló helyes beállítása

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése