2022. június 22., szerda

Gyors egyszerű bunker építése

Sajnos aktuális,
Szeretné elérni a lehető legmagasabb sugárvédelmi tényezőt (ez azt a tényezőt jelzi, amellyel csökken a sugárzás; a sugárvédelmi tényező például azt jelenti, hogy valaki, aki a bunkerben van, százszor kevesebb sugárzásnak van kitéve, mint egy nem védett személy), vagy célozza? különösen jó robbanásvédelmet keres? Gondoljon arra, hogy hol él, és amire szüksége van leginkább. Ne felejtsd el, hogy ez a döntés a túlélést vagy a halálát is jelenti.
Nyomtassa ki a bunker építési útmutatásait, és fejezze ki az egyes lépéseket, ha elkészült. Ha ez a bunker nem vonzza magát, akkor még sok más számára megtalálható utasításokat.
Föld bunker oszlopokkal borítva
Az alapvető ötlet egy lyuk ásása, pólusokkal és ponyvával borítása, és végül a föld felrakása. Így kap egy tisztességes bunkert, amely elméletileg nagyon egyszerű, de több napos intenzív ásást igényel. Az alábbiakban megtalálja a kivitelezési útmutatásokat.
Gyűjtse össze a szükséges eszközöket, például lapátokat és fűrészeket.
Ossza meg a feladatokat különböző segítők között, erősségeik és gyengeségeik alapján. Jó ötlet lehet, ha a csoport fele ásat, míg a másik fele oszlopokat és oszlopokat gyűjt.
Válasszon olyan helyet, amelyben nincs tűzveszélyes anyag. Amikor egy nukleáris fegyver felrobban, hőhullám szabadul fel, amely még 20 kilométer távolságra tüzet okozhat. Ha nincs más választása, legalább vásároljon tűzoltó készüléket, és a lehető legjobban tisztítsa meg a bunker környékét.
Töltse fel az ásó földet a furattól legalább másfél méterre.
Ásd ki a lyukat olyan mélyen, amennyit csak akar, de ne feledd, hogy minél mélyebb, annál több hely és védelem van.
Amikor befejezte az ásást, helyezze a pólusokat és a ponyvát a lyuk fölé. Ügyeljen arra, hogy a ponyva legalább 30 cm-rel szélesebb legyen, mint a lyuk!
Amikor a ponyva eloszlik a lyukon, VIGYÁZAT MEG, hogy az összes lyukat és réseket ruhadarabokkal, levelekkel vagy más töltőanyaggal töltötték meg.
Ha teljesen biztos abban, hogy fentről nem kerülhet több szennyeződés az Ön lakóterületébe, lapoljon a kitermelt földet legalább másfél méter magasra a fedőlapokra. Ha javítani szeretné a sugárvédelmi tényezőt, válasszon még vastagabb talajréteget.
Készítsen bármilyen WC-t a bunker külön részén, és legalább külön-külön szövettel vagy lepedővel válassza le.
Biztosítson valamilyen ágyat. Ha elfogy az idő, akkor kb. 10 cm vastag levelek vagy fenyőtűk rétege is elegendő. Ha elegendő kézi készsége van, épít egy emeletes ágyat. A legegyszerűbb megoldás az, ha két felesleges lemezt vesz le, és egymásra helyezi.
Mivel senki sem szereti, ha csapdába esik egy nukleáris bunkerben, amikor tűz kitör, ellenőrizze, hogy van legalább két különböző kijárat.
Ha még nem ismeri a talajtulajdonságokat a jövőbeni bunker helyén, akkor tájékoztassa magát a bunker tervezése előtt. Bizonyos típusú talajok vastagok, mint a zabliszt nedves időszakokban, és levegős, mint a párnák száraz időszakokban. Ebben az esetben a lyukat kifelé kell fordítani, hogy megakadályozzák a föld leesését a fején. Más területeken a talaj nagyon kemény, mert száraz agyagból vagy kalicéből készül (amely többek között kalcium-karbonátot tartalmaz). Ez lehetővé teszi egy egyenes lyuk ásását, mivel kevésbé van az összeomlás veszélye.
A munkaerő a legnagyobb költségtényező egy építkezésen, ezért mindig lépjen a legközelebbi üzletbe, ha hiányzik néhány fagerenda vagy rétegelt lemez panele.
Félrésszel látta el a megerősítő rudakat, és helyezze a lábát a fűrészelés oldalára, hogy áttörjön a rúdon. Ilyen módon nem kell látnia a megerősítő rudakat végig.
Ne felejtsen el raktározni az ételt, a vizet, lehetőleg az omega-3, a kalciumot és a multivitamint.
Ügyeljen arra, hogy a rétegelt lemezben vagy a töltőanyagban ne legyenek ablakok vagy repedések, és ügyeljen arra, hogy a bunker nagy része a föld alatt legyen. A meglévő alagsorok vagy boltozatok további megerősítést igényelnek. Itt vannak az Egyesült Államok Védelmi Minisztériuma által biztosított minimális vastagságok: 10 cm beton, 12-15 cm tégla, 15 cm homok (akár zsákok, akár dobozok) és talajjal feltöltött szekrény oldalsó támaszként, 17 cm talaj, 20 cm talaj vagy Üreges porózus beton blokkok homokkal töltve, hacsak nincs másképp (12 cm, ha homokkal töltik), 25 cm víz, 35 cm könyvek / folyóiratok vagy 45 cm fa. Ellenőrizze, hogy van-e elegendő étel és víz.
Elsősegélykészlet. Győződjön meg arról, hogy rendelkezik egy kiterjedt elsősegély-készlettel, nem csak a "játszótéri készlettel" néhány javítással. Az Egyesült Államok Védelmi Minisztériuma a következőket javasolja:
Steril gézkötés 10 x 17 cm
Tömörítse és kötsze be 5 x 5 cm 4 csíkokat
Géz kompressziós kötszerek 7 cm x 6 m
3 6 méteres, 2 cm-es és 5 cm széles gézkötésű tekercs
Géz kompressziós kötszerek 93x93x132 cm
Géz, ásványolajjal átitatva, 7 x 66 cm 3 csíkok
Öntapadós vakolatok 2 cm x 1 m 100 csíkkal
Sebzett vakolatok 1 x 7 cm 100 csíkok
Szemmosás
Inhalációs ammónia oldat, szagló ampullák (300 ml)
Povidon-jód oldat, vas nélkül, 10% 140 ml
Nátrium-karbonát és nátrium-hidrogén-karbonát keveréke
Sebészeti kés / szike
Kezelési útmutató és a tartalomjegyzék.
A következők: SÜRGŐS Ajánlott, még akkor is, ha néhányuknak receptre van szüksége (közülük sok felhasználható a sugárbetegség tüneteinek kezelésére):
csipesz
Proklorperazin-kúp (émelygés és hányás esetén)
Ópium tinktúrája (hasmenés esetén)
Gyomorsav tabletta (gyomorpanaszokhoz)
Egy üveg aszpirint (enyhe fájdalomra)
Kábítószerek (súlyos fájdalom esetén)
Egyéb dolgok, amelyek az elsősegély-nyújtó anyagokat meghaladják:
Hálózsákok
Halom ruházat (hosszú és meleg kültéri, rövid és szellős beltéri)
Fényvédő és krém
illatszerek
napszemüveg
Lámpák és elemek
Kétirányú rádiók és rádiótelefonok (nincs mobiltelefon, mint az EMP (elektromagnetikus impuls), amelyet a robbanás vált ki, ezeket az eszközöket egy ideig használhatatlanná teszik, majd a műholdakat kikapcsolják a nemzetbiztonság szempontjából, így már nem kapnak jelet.
Alumínium fóliába vagy más fémbe csomagolt önellátású zseblámpák és önellátó rádiók, hogy az EMP ezeket működésképtelenné tegye. Egy nukleáris támadás után érthetően nagyon nehéz lesz megtalálni a használható elemeket, ezért ellenőrizze, hogy valóban önellátóak-e.
fáklyák
Gyertyák. Csak akkor használja, ha nincs gázszivárgás.
Izzó botok
Vízálló, festhető gyufa
Füstjelek
iránytű
Vízfertőtlenítő tabletták (ezek nem szűrik ki a sugárzást, csak a kórokozók!)
Tű és cérna
Ágynemű
Önvédelmi fegyver, lehetőleg lőfegyver.
Fej / csapos, kézifűrész, véső, bőrkés, harci kés és evőeszközök. Az élezéshez rendelkezzen egy élezőkővel vagy reszelővel is.
Ceruza, papír és minden, ami segít az idő telik el
A cikk másolata
figyelmeztetések
Lehet, hogy ez a cikk nem 100% -ban alkalmazható a személyes helyzetére. Lehetetlen pontosan megjósolni, hogy mi szükséges az atomenergia-katasztrófa túléléséhez.
Gyakorolja az árokvédelmet. 1990 és 2000 között 722 ember halott balesetben árokban és ásatásokban.
Amire szüksége van
lapát
Valami, amely megvédi a bunkert az esőtől és a hótól
Gyógymódok az unalomhoz, például egy vagy két vastag könyv és egy pakli kártya
Legalább 150 liter víz személyenként, amelyet biztonságos tartályokban tartanak
WC (nem víz-WC, csak egyfajta ülés egy mély lyuk felett)
Tűzoltó készülék, minden, ami segít túlélni

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése