2018. január 19., péntek

A Windows Server biztonsági másolat eszközeinek telepítése (Backup) 14_A osztály

A biztonságimásolat-készítő és -helyreállító eszközök használatához telepíteni kell a Windows Server biztonsági másolat szolgáltatásai eszközt és a kiszolgálókezelő Szolgáltatások hozzáadása varázslójában elérhető alárendelt elemeket. Ez a következő eszközök telepítését foglalja magába:

Az MMC konzol Windows Server biztonsági mentés beépülő modulja

Wbadmin parancssori eszköz

A Windows Server biztonsági másolat Windows PowerShell-parancsmagjai

Biztonsági mentéshez és helyreállításhoz szükséges eszközök telepítése
Kattintson a Start gombra, válassza a Felügyeleti eszközök elemet, kattintson a Kiszolgálókezelő parancsra, a bal oldali párbeszédpanelen kattintson a Szolgáltatások elemre, majd a jobb oldali ablaktáblán a Szolgáltatás hozzáadása elemre. Megnyílik a Szolgáltatások hozzáadása varázsló.

A Szolgáltatások hozzáadása varázslóSzolgáltatások kiválasztása lapján bontsa ki a Windows Server biztonsági másolat szolgáltatásai lehetőséget, majd jelölje be a Windows Server biztonsági másolat és a Parancssori eszközök lehetőséget.

Ha csak a beépülő modult és a Wbadmin parancssori eszközt kívánja telepíteni, bontsa ki a Windows Server biztonsági másolat szolgáltatásai elemet, majd kizárólag a Windows Server biztonsági másolat jelölőnégyzetet jelölje be - ellenőrizze, hogy a Parancssori eszközök jelölőnégyzet jelöletlen maradjon.
A Telepítendők megerősítése lapon ellenőrizze a megadott beállításokat, majd kattintson a Telepítés gombra. Ha a telepítés során hiba történt, arról a Telepítés eredménye lap tájékoztat.

Ezután a telepített biztonsági mentési és helyreállítási eszközöket a következő módon érheti el:

A Windows Server biztonsági mentés beépülő modul megnyitásához kattintson a Start gombra, mutasson a Felügyeleti eszközök menüpontra, majd kattintson a Windows Server biztonsági mentés hivatkozásra.

A Wbadmin parancs szintaxisának megtekintéséhez kattintson a Start gombra, majd kattintson a jobb gombbal a Parancssor hivatkozásra, végül kattintson a Futtatás rendszergazdaként elemre. Írja be a parancssorba a következő parancsot: wbadmin /?

A Windows Server biztonsági másolat Windows PowerShell-parancsmagjaihoz tartozó súgó megtekintésével kapcsolatos útmutató A Windows Server biztonsági másolat parancsmagjainak használata témakörben található.

További szempontok
A Kiszolgálókezelő eszköz Windows Server biztonsági mentés szolgáltatásainak telepítéséhez a Biztonságimásolat-felelősök vagy a Rendszergazdák csoport tagjának kell lennie, vagy delegálás útján kell megszereznie a megfelelő jogosultságokat.

A Windows Server biztonsági másolat Server Core telepítésre való telepítése a kiszolgálókezelő parancssorával végezhető el. Ezzel kapcsolatban a következő helyen található útmutató: http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=143737 (előfordulhat, hogy a lap angol nyelven jelenik meg). A szerepkörök Server Core telepítésekre való telepítésével kapcsolatos további útmutatás a következő webhelyen található: http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=129805 (előfordulhat, hogy a lap angol nyelven jelenik meg).

A Windows Server biztonsági másolat a kiszolgálókezelőből is elérhető. Ehhez a bal oldali ablaktáblában kattintson duplán a Tárolás elemre, majd kattintson duplán a Windows Server biztonsági másolat elemre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése