2018. január 9., kedd

Router konfiguráció a Cisco Configuration Professional 14_A osztály



Ismerjük meg a Cisco Configuration Professional (Cisco CP) használatát, lássuk az alapvető konfiguráció beállításokat. Az útválasztó alapvető konfigurációja tartalmazza az IP-cím konfigurációját, az alapértelmezett útválasztást, a statikus és dinamikus útválasztást, a statikus és dinamikus NAT-ot, a gazdanevet, a banneret, a titkos jelszót, a felhasználói fiókokat és egyéb beállításokat. A Cisco CP lehetővé teszi az útválasztó konfigurálását több hálózati környezetben, mint például a kis irodai otthoni irodai (SOHO), a fiókiroda (BO), a regionális iroda, valamint a központi telephely vagy a vállalati központ, és egy könnyen kezelhető webalapú irányítás felület.

A Cisco Configuration Professionalről további információt a Cisco Configuration Professional Gyors útmutatójában talál .

Előfeltételek

Használt alkatrészek

A jelen dokumentumban szereplő információk ezen szoftver- és hardververziókon alapulnak:

Cisco 2811 router a Cisco IOS® szoftver kiadásával 12.4 (9)

Cisco CP 2.5 verziója

A dokumentumban szereplő információk egy adott labor környezetben található eszközökből származnak. A dokumentumban használt valamennyi eszköz egy törölt (alapértelmezett) konfigurációval kezdődött. Ha a hálózatod élőben van, győződjön meg róla, hogy megértette bármely parancs potenciális hatását.

Telepítse a Cisco Configuration Professional programot

A CCP telepítéséhez hajtsa végre ezeket a lépéseket:

1. Töltse le a Cisco CP V2.5-öt a Cisco Software Center-ről (csak regisztrált ügyfelek), és telepítse azt a helyi számítógépre.

A Cisco CP legfrissebb verziója megtalálható a CCP honlapján .

2. Indítsa el a Cisco CP-t a helyi számítógépen a Start > Programok > Cisco Configuration Professional menüpontban, és válassza ki a beállítani kívánt routeret.



3. A konfigurálni kívánt eszköz felfedezéséhez jelölje ki az útválasztót, és kattintson a Discover gombra.


Megjegyzés: A Cisco router modellekre és a CCPv2.5-vel kompatibilis IOS-kiadásokról további információt a Compatible Cisco IOS kiadások szakaszban talál.

Megjegyzés: A CCPv2.5-et futtató PC-követelményekről további információt a Rendszerkövetelmények szakaszban talál

Router konfiguráció a Cisco CP futtatásához

Végezze el ezeket a konfigurációs lépéseket a Cisco CP Cisco routeren történő futtatásához:

1. Csatlakozzon az útválasztóhoz a Telnet, az SSH vagy a konzol segítségével.

Adja meg a globális konfigurációs módot a következő paranccsal:

  Router (config) # enable

 Router (config) #

2. Ha a HTTP és a HTTPS engedélyezett és konfigurálva van a nem szabványos portszámok használatára, kihagyhatja ezt a lépést, és egyszerűen használhatja a már beállított portszámot.

Engedélyezze a forgalomirányító HTTP vagy HTTPS kiszolgálóját a Cisco IOS szoftver parancsok használatával:

  Router (config) # ip http kiszolgáló

 Router (config) # ip http biztonságos-kiszolgáló

 Router (config) # ip http hitelesítés helyi

3. Hozzon létre egy felhasználót a 15. jogosultsággal:

4.   Router (config) # username <username> privilege 15 jelszó 0 <jelszó>

5.

Megjegyzés: Cserélje ki a <username> és a <jelszót> a beállítani kívánt felhasználónévvel és jelszóval. Ne használja ugyanazt a jelszót a felhasználó számára, és engedélyezze a jelszavakat.

6. Az SSH és a Telnet beállítása a helyi bejelentkezéshez és a 15. jogosultsági szinthez.

7.   Router (config) # vonal vty 0 4

8.  Router (config-line) # privilege level 15

9.  Router (config-line) # bejelentkezés helyi

10.  Router (config-line) # telnet szállítási adat

11.  Router (config-line) # közlekedési bemenet telnet ssh

12.  Router (config-line) # kilépés

13. (Opcionális) Helyi naplózás engedélyezése a naplófigyelő funkció támogatásához:

14.   Router (config) # logging buffered 51200 figyelmeztetés

követelmények

Ez a dokumentum azt feltételezi, hogy a Cisco router teljesen működőképes és konfigurálva van ahhoz, hogy a Cisco CP konfigurációs változtatásokat hajtson végre.

A Cisco CP használatának megkezdésével kapcsolatos részletes tudnivalók a Cisco Configuration Professional első lépéseiben találhatók .

egyezmények

A dokumentumokra vonatkozó egyezményekről további információt a Cisco műszaki tanácsokról szóló egyezményekben talál.

Beállítás

Ebben a részben bemutatjuk azokat az információkat, amelyekkel konfigurálhatjuk az alapértelmezett beállításokat egy hálózati forgalomirányító számára.

Megjegyzés: A Parancskeresési eszköz (csak regisztrált ügyfelek) használatával további információkat kaphat az ebben a részben használt parancsokról.

Hálózati diagram

Ez a dokumentum ezt a hálózati beállítást használja:


Megjegyzés: Az ebben a konfigurációban használt IP címzési sémák nem jogilag átirányíthatók az interneten. Ezek az RFC 1918 laboratóriumi körülmények között használt címek.

Interfészkonfiguráció

Végezze el a következő lépéseket a Cisco router interfészeinek konfigurálásához:

1. Kattintson a Home gombra a Cisco CP kezdőlapjának eléréséhez.

A Cisco CP honlapja olyan információkat nyújt, mint például az útválasztó hardvere és szoftvere, a funkció elérhetősége és konfigurációs összefoglalása.


2. Válassza a Configure (Konfigurálás) > Interface Management (Interfészek kezelése) > Interfészek és kapcsolatok > Kapcsolat létrehozása lehetőséget az interfész WAN-kapcsolatának beállításához.

Például a FastEthernet 0/1 esetén válassza az Ethernet opciót, és kattintson az Új kapcsolat létrehozása lehetőségre.

Megjegyzés: Más típusú interfészekhez, például az Ethernethez , válassza ki a megfelelő interfésztípust, és kattintson az Új kapcsolat létrehozása gombra a folytatáshoz.



3. Kattintson a Tovább gombra az interfész megjelenése után.


4. Válassza a FastEthernet 0/1 (kívánt) lehetőséget az Elérhető interfészek opcióból, majd kattintson a Tovább gombra.


5. Adja meg a statikus IP címet a megfelelő alhálózati maszkkal a felületen, majd kattintson a Tovább gombra.


6. Állítsa be az alapértelmezett útválasztást az opcionális paraméterekkel, például a következő hop IP címmel (172.16.1.2 a hálózati diagram szerint), amelyet az ISP szolgáltat, majd kattintson a Tovább gombra.


Ez az ablak jelenik meg és megjeleníti a felhasználó konfigurált konfigurációs összefoglalóját. Kattintson a Befejezés gombra.

Megjegyzés: A konfiguráció összekapcsolhatóságát ellenőrizheti a konfigurálás után a Csatlakozás tesztelése melletti jelölőnégyzet bejelölésével. Ez egy opcionális funkció.


Ez az ablak jelenik meg és megjeleníti a parancs továbbítási állapotát az útválasztóban. Ellenkező esetben hibákat jelenít meg, ha a parancsok nem kompatibilis parancsok vagy nem támogatott funkciók miatt sikertelenek.


7. Válassza a Configure > Interface Management > Interfészek és kapcsolatok > Interfészek / Csatlakozások szerkesztése lehetőséget a különböző interfészek hozzáadásához / szerkesztéséhez / törléséhez.



Jelölje ki az interfészt, amellyel módosítani kíván, és kattintson a Szerkesztés gombra, ha módosítani vagy módosítani szeretné az interfészkonfigurációt. Itt megváltoztathatja a meglévő statikus IP-címet.


NAT konfiguráció

Dinamikus NAT konfiguráció

Végezze el a dinamikus NAT konfigurálását a Cisco routerben:

1. Válassza a Konfigurálás > Útválasztó > NAT > Alapvető NAT elemet, majd kattintson a Nézet indítása gombra a kijelölt feladat elindításához .


2. Kattintson a Tovább gombra.


3. Válassza ki azt az interfészt, amely az internethez vagy az internetszolgáltatóhoz csatlakozik, és válassza ki az IP-címtartományt, amelyhez az internet-hozzáférést meg kell osztani. Miután kiválasztotta ezt az információt, kattintson a Tovább gombra az itt látható módon:


4. Ez az ablak jelenik meg és megjeleníti a felhasználó konfigurált konfigurációs összefoglalóját. Kattintson a Befejezés gombra.


5. A NAT konfiguráció szerkesztése ablakban megjelenik a konfigurált dinamikus NAT konfiguráció a lefordított IP-cím túlterhelt (PATing). Ha a dinamikus NAT-ot címtartományokkal szeretné konfigurálni, kattintson a Címtár elemre.


6. Kattintson a Hozzáadás gombra.


Itt megadhatók olyan információk, mint például a pool név és az IP-címtartomány a netmask segítségével. Vannak esetek, amikor a poolban lévő címek nagy részét hozzárendelték, és az IP-címtartomány majdnem kimerült. Ha ez bekövetkezik, a PAT egyetlen IP-címmel használható, hogy további IP-címeket kérjen. Ellenőrizze a Port Address Translation (PAT) portot, ha azt szeretné, hogy az útválasztó használhassa a PAT-ot, ha a címtartomány közel jár a kimerüléshez. Kattintson az OK gombra .


7. Kattintson a Hozzáadás gombra.


8. Kattintson a Szerkesztés gombra.


9. Válassza a Címtár lehetőséget a Típus mezőben, adja meg a nevet a Címtárként , majd kattintson az OK gombra .


10. Ez az ablak mutatja a dinamikus NAT-ot a címtartományhoz. Kattintson a NAT interfészek kijelölésére .


Használja ezt az ablakot annak érdekében, hogy kijelölje a belső és külső interfészeket, amelyeket a NAT fordításokban használni kíván. A NAT a belső és külső megjelöléseket használja, amikor a fordítási szabályokat értelmezi, mert a fordítások belülről külsőre vagy kívülről belső oldalra kerülnek.

Miután kijelölték ezeket a felületeket, minden NAT-fordítási szabályban használják. A kijelölt interfészek a fő NAT ablak fordítási szabályai fölött jelennek meg.


Statikus NAT konfiguráció

Végezze el a következő lépéseket, ha statikus NAT-t kíván konfigurálni egy Cisco routerben:

1. Válassza a Configure > Router > NAT > NAT Configuration szerkesztése parancsot, és kattintson a Hozzáadás gombra a statikus NATing konfigurálásához.


2. Válassza ki az irányt akár belülről a kívülről, akár kívülről a másikra, és adja meg a belső IP-címet, amelyet le kell fordítani a Fordítás az interfészről . A Fordítás az illesztőfelületre válassza a Típus:

Válassza ki az IP-címet, ha azt szeretné, hogy a Fordítás címről lefordítható legyen az IP-cím mezőben megadott IP-cím.

Válassza az Interfész lehetőséget, ha azt szeretné, hogy a Fordítás címe megadja az interfész címét az útválasztón. Az " Fordítás címe" cím a lefordított interfészhez rendelt IP címre lett lefordítva.

Ellenőrizze a átirányítási portot, ha a belső eszközre vonatkozó portinformációkat a fordításban kívánja tartalmazni. Ez lehetővé teszi ugyanazon nyilvános IP-cím használatát több eszköz esetében, amennyiben az egyes eszközökhöz megadott port eltérő. Ehhez létre kell hoznia egy bejegyzést minden egyes kikötő leképezéséhez a "Fordított címre". Kattintson a TCP-re, ha ez egy TCP-portszám, és kattintson az UDP-re, ha UDP-portszám. Az Eredeti port mezőben adja meg a portszámot a belső eszközön. A Fordított port mezőben adja meg azt a portszámot, amelyet a router használni fog ehhez a fordításhoz. A Hálózati címfordítás konfigurálása: Első lépések című részben olvassa el a " Belső eszközök elérése az internethez való hozzáférés engedélyezése" részt.


Ez az ablak a statikus NATing konfigurációt mutatja, ha a port átirányítás engedélyezve van:


Útvonal konfiguráció

Statikus útválasztási konfiguráció

Végezze el a következő lépéseket a statikus útválasztás konfigurálásához a Cisco routerben:

1. Válassza a Configure > Router > Static and Dynamic Routing lehetőséget, majd kattintson a Hozzáadás gombra a statikus útválasztás beállításához.


2. Adja meg a célhálózati címet maszkkal, és válassza ki a kimenő felületet vagy a következő hop IP-címet.


Ez az ablak a 10.1.1.0 hálózathoz konfigurált statikus útvonalat jeleníti meg a következő hop IP-címmel: 172.16.1.2.


Dinamikus útválasztási konfiguráció

Végezze el ezeket a lépéseket a Cisco router dinamikus útválasztásának beállításához:

1. Válassza a Configure > Router > Static and Dynamic Routing lehetőséget .

2. Válassza ki a RIP parancsot, majd kattintson a Szerkesztés gombra.


3. Jelölje be a RIP engedélyezése lehetőséget , válassza ki a RIP verziót, és kattintson a Hozzáadás gombra.


4. Adja meg a hirdetendő hálózati címet.


5. Kattintson az OK gombra .


6. Kattintson a Küldés gombra a parancsok átviteléhez az útválasztóhoz.


Ez az ablak a dinamikus RIP útválasztási konfigurációt mutatja:



Egyéb konfiguráció

Végezze el a következő lépéseket a Cisco router egyéb alapbeállításainak konfigurálásához:

1. Válassza a Konfigurálás > Útválasztó > Útválasztó beállításai lehetőséget, majd kattintson a Szerkesztés gombra, ha meg kívánja változtatni a routeren a gazdanevet, a tartománynevet, a szalaghirdetést és a titkos jelszó tulajdonságainak engedélyezését.


2. Válassza a Configure (Konfigurálás) > Router Access (Hozzáférés a routerekhez)> User Accounts / View (Felhasználói fiókok) / View (Felhasználói fiókok) megtekintéséhez a felhasználói fiókok hozzáadását / szerkesztését / törlését a routerhez



3. Válassza a Configure (Konfigurálás)> Utilities (Segédprogramok)> Save Running Config (Konfiguráció mentése PC-re) lehetőséget, hogy mentse a konfigurációt az útválasztó NVRAM-jára, valamint a számítógépre, és állítsa vissza az aktuális konfigurációt az alapértelmezett gyári beállításokra.

Megjegyzés: Annak érdekében, hogy a CCP-t visszaállíthassa a számítógépen tárolt konfigurációs fájl útválasztóra vagy a konfigurációs fájl biztonsági másolatát egy útválasztóról egy számítógépre, nyissa meg a Konfigurációszerkesztőt, majd kattintson az Elfogadom gombra. A Configure (Konfigurálás) ablakban válassza a Configure configuration from PC ( Konfiguráció importálása PC-ről) lehetőséget , majd kattintson a Fájlcsere konfigurálása gombra.


CLI konfiguráció

Router konfiguráció

  Router # show run

 Épület konfigurálása ...


 Jelenlegi konfiguráció: 2525 byte


  !


 12.4 verzió

 service timestamps debug datetime msec

 service timestamps log datetime msec

 nincs szolgáltatás jelszó-titkosítás


  !


 hostname router


  !


 indító-start-marker

 indító-end-marker


  !


 nincs naplózás pufferelt

 engedélyezze a jelszót cisco


  !


 nincs aaa új modell


  !


 erőforráspolitika


  !  !  !


 ip cef


  !  !  !



  ! --- RSA tanúsítvány létrehozása után engedélyezve a! --- ip http secure-server parancsot.


 crypto pki bizalmi pont TP-self-signed-2401602417

  beiratkozás önjelölt

  tárgy-név cn = IOS-önálló aláírás-tanúsítvány-2401602417

  visszavonás-ellenőrzés sem

  rsakeypair TP-self-signed-2401602417


 crypto pki tanúsítványlánc TP-self-signed-2401602417

  tanúsítvány önaláírt 01

   30820248 308201B1 A0030201 02020101 300D0609 2A864886 F70D0101 04050030

   31312F30 2D060355 04031326 494F532D 53656C66 2D536967 6E65642D 43657274

   69666963 6174652D 32343031 36303234 3137301E 170D3130 30353139 30393031

   31315A17 0D323030 31303130 30303030 305A3031 312F302D 06035504 03132649

   4F532D53 656C662D 5369676E 65642D43 65727469 66696361 74652D32 34303136

   30323431 3730819F 300D0609 2A864886 F70D0101 01050003 818D0030 81890281

   8100CD35 A3A6E322 9B6005DA A0FF26C2 8A0DC5AF 27B38F3B DBF2BF58 D8F2655D

   31115681 EC8BC750 03FE3A25 0F79DC74 3A839496 CB9486F1 A1F5BF43 D92BA7AF

   3C72A57B D8D37799 50493588 A5A18F7F 27955AB0 AC36B560 3BE9F648 A4F6F41F

   B9E9C5E6 F9570DEB 5555FDED 9593BD00 5ABB30CD D3B9BDFA F570F987 651652CE

   3D310203 010001A3 70306E30 0F060355 1D130101 FF040530 030101FF 301B0603

   551D1104 14301282 10526F75 7465722E 70616D6D 692E636F 6D301F06 03551D23

   04183016 80146A0A C2100122 EFDA58AB C319820D 98256622 52C5301D 0603551D

   0E041604 146A0AC2 100122EF DA58ABC3 19820D98 25662252 C5300D06 092A8648

   86F70D01 01040500 03818100 83B0EC8C 6916178F 587E15D6 5485A043 E7BB258D

   0C9A63F2 DA18793D CACC026E BC0B9B33 F8A27B34 5BD7DD7F FCECA34F 04662AEC

   07FD7677 A90A8D1C 49042963 C2562FEC 4EFFF17C 360BF88A FEDC7CAA AE308F6C

   A5756C4A F574F5F3 39CE14AE BAAEC655 D5920DD0 DA76E296 B246E36E 16CFBC5A

   00974370 170BBDAD C1594013

    kilép




  !  !  !  !  !  !  !  !  ! --- Hozzon létre egy ccpccp nevű felhasználói fiókot minden jogosultsággal.


 felhasználónév ccpccp jogosultság 15 jelszó 0 cisco123

 archív

  log config

   hidekeys



  !  !  !  !  !  !  ! --- A LAN interfész privát IP címmel konfigurálva.


 interfész FastEthernet0 / 0

  leírás $ ETH-LAN $

  IP cím 192.168.1.1 255.255.255.0




  ! --- Jelölje meg a hátulról származó forgalmat --- a felületen a hálózati címfordítás (NAT) függ.


 ip nat belül

  ip virtuális összeszerelés

  duplex autó

  sebességautó



  !  ! --- Ez a LAN interfész konfigurálva van egy indítható (nyilvános) IP címmel.


 interfész FastEthernet0 / 1

  leírás $ ETH-WAN $

  IP cím 172.16.1.1 255.255.255.0



  ! --- Határozza meg, hogy ez a felület a! --- cél a NAT-on keresztül.



 kívül

  ip virtuális összeszerelés

 duplex autó

  sebességautó



  !  !  ! --- A RIP 2-es verziója engedélyezve van.


 router rip

  2. verzió

  hálózat 192.168.1.0

  nincs automatikus összefoglaló


  ! --- Itt adhatók meg a HTTP és a HTTPS engedélyezésére szolgáló parancsok.


 IP http szerver

 ip http hitelesítés helyi

 ip http secure-server



  !  ! --- Ez a konfiguráció dinamikus NAT.  !




  ! --- Határozza meg a külső NAT IP-címeket.


 ip nat medence medence 10.10.10.1 10.10.10.100 hálómasszázs 255.255.255.0


  ! --- Annak érdekében, hogy a belső forrás cím NAT-jának engedélyezhető legyen, --- --- adja meg, hogy a 1. hozzáférési listához tartozó gazdagépek forgalma a pool1 nevű címtartományhoz van hozzárendelve.


 ip nat a forráslistában 1 pool pool1



  !  ! --- A hozzáférési lista 1 csak akkor engedélyezi a 122.168.1.0 hálózat NAT-ot.


 hozzáférési lista 1 megjegyzés CCP_ACL kategória = 2

 hozzáférési lista 1 engedély 192.168.1.0 0.0.0.255



  !  ! --- Ez a konfiguráció statikus NAT-nak ! --- Ahhoz, hogy a csomagokat a valós IP-cím 10.10.10.1 és a TCP! --- 80-as port és a leképezett 172.16.1.1 IP-cím között az 500-as TCP porttal lefordítsa.


 ip nat külső forrás statikus tcp 10.10.10.1 8080 172.16.1.1 80 bővíthető


  !  !





  !  !  ! --- Az alapértelmezett útvonal beállítása és a 172.16.1.2 pontra mutat.


 ip útvonal 0.0.0.0 0.0.0.0 172.16.1.2


  !  !  !  !


 ellenőrző-sík


  !  !  !  !  !  !  !  !  !  !


 line con 0

 line aux 0


  ! --- Telnet engedélyezve a jelszóval, mint Cisco.


 vonal vty 0 4

  jelszó cisco

  az összes bevitt adat

 vonal vty 5 15

  jelszó cisco

  az összes bevitt adat


  !  !  !


 vég

Ellenőrizze

Válassza a Configure> Interface & Connections> Interfészcsatlakozások szerkesztése> Test Connection lehetőséget a végpontok közötti kapcsolat teszteléséhez. Megadhatja a távoli végső IP-címet, ha rákattint a Felhasználó által megadott rádiógombra.


elhárítása

A Output Interpreter Tool (csak regisztrált ügyfelek számára) (OIT) támogat bizonyos megjelenítési parancsokat. Használja az OIT-t a show parancs kimenetének elemzéséhez.

Megjegyzés: A hibakeresési parancsok kiadása előtt olvassa el a Debug parancsok fontos információit .

A következő hibaelhárításhoz használhatja ezeket a lehetőségeket:

Válassza a Súgó > Az útválasztó lehetőséget a router hardver- és szoftverinformációinak megtekintéséhez.


A Súgó opció a Cisco CP különféle elérhető opcióit tartalmazza a routerek konfigurálásához.


Hogyan változtathatom meg az útválasztó felhasználói nevét és jelszavát?

A router felhasználói nevét és jelszavát a Cisco CP segítségével módosíthatja. A felhasználói név és jelszó módosításához hajtsa végre a következő lépéseket:

1. Hozzon létre egy új ideiglenes felhasználói fiókot, majd jelentkezzen be az ideiglenes felhasználói fiókba.

2. Változtassa meg a fő felhasználói fiók felhasználói nevét és jelszavát (azaz az útválasztó felhasználói fiókját, amelyen módosítani kívánja a felhasználónevet és a jelszót) a Cisco CP-ben.

3. Jelentkezzen ki az ideiglenes fiókból, és jelentkezzen be a fő felhasználói fiókba.

4. Törölje az ideiglenes felhasználói fiókot, miután megváltoztatta a főfiók jelszavát.

Belső hibát kapok, amikor Internet Explorer 8-at használok a Cisco CP eléréséhez. Hogyan oldhatom meg ezt a problémát?

Probléma

Ezt a belső hibát akkor kaphatja meg, amikor az Internet Explorer 8 programot használja a 2800-as sorozatú útválasztó konfigurálásához a Cisco CP használatával:

Belső hiba: [FaultEvent hiba = [RPC hiba faultString = "Küldés sikertelen" errorCode = "Client.Error.MessageSend" faultDetail = "Channel.Connect.Failed error NetConnection.Call.Failed: HTTP: Status 200: url: 'http: // localhost: 8600 / messagebroker / amf '"] messageId =" A08846FF-E7C6-F578-7C38-61C6E94899C7 "type =" hiba "bubbles = false cancelable = true eventPhase = 2]

A Java visszaminősítése nem oldja meg a problémát.

Megoldás

Ez a hiba lehet a böngésző kompatibilitási problémája. Az Internet Explorer 8 az IE alkalmazások fejlesztésének számos alapvető szempontját módosítja. A Cisco javasolja az Internet Explorer 7-es verziójának visszaállítását. A Cisco CP eltávolítása és újratelepítése is szükséges.

Ezt a hibaüzenetet kapom, amikor megpróbálom telepíteni a Cisco CP-t: "Nem sikerült elolvasni a forrásfájlt, mert a fájl meghibásodott." A probléma megoldásához telepítse újra a Cisco Configuration Professional alkalmazást. " Hogyan oldhatom meg ezt a problémát?

Probléma

Amikor letölti az alkalmazás telepítő fájlját, és megpróbálja telepíteni a Cisco CP-t, előfordulhat, hogy ezt a hibát kapja:

  A forrásfájl nem olvasható.  A fájl sérült lehet.

 Telepítse újra a Cisco Configuration Professional programot a probléma megoldásához

Megoldás

A probléma megoldásához próbálja meg a következőket.

1. Törölje a Cisco CP összes példányát a számítógépére, és frissítsen és telepítsen.

2. Ha az előző lépés nem működik, próbálja meg letölteni a Cisco CP más verzióját.

3. Ha az előző lépés nem működik, lépjen kapcsolatba a Cisco TAC-dal .

Megjegyzés: A Cisco TAC használatához érvényes Cisco felhasználói hitelesítő adatokkal kell rendelkeznie.

Hogyan érhetem el a Cisco CP technikai naplóit?

Kattintson a Start> Programok> Cisco Systems> Cisco Configuration Professional> Információ gyűjtése technikai támogatásra . A Cisco CP automatikusan archiválja a naplókat egy _ccptech.zip nevű zip fájlban. Végezze el a fájl helyi fájlrendszerének keresését, ha azt nem mentette az asztalra. A technikai naplókat a Cisco TAC- hoz továbbküldheti további hibaelhárítás céljából.

Megjegyzés: Zárja be a Cisco CP összes példányát, hogy megszabaduljon a naplók archiválásából eredő egyéb problémáktól.

A router felfedezése több időt vesz igénybe, mint általában. Hogyan oldhatom meg ezt a problémát?

Probléma

Miután a Cisco CP indult, és a közösség konfigurálva van, az útválasztó felfedezése több időt vesz igénybe, mint általában. Itt találhatók azok a Cisco CP naplók, amelyek leírják az eltelt időt:

  2009. július 10. 8:29:19 EDT Az eszköz teszt-útválasztójának felfedezése

 2009. július 10. 8:29:20 EDT A legutóbbi felderítési időtartam 47 milliszekundum volt.

 2009. július 10. 8:31:13 EDT A felderítési feladat kiosztásának időtartama 113859 milliszekundum volt.

 2009. július 10. 8:31:13 EDT hitelesítés befejeződött.

 2009. július 10. 8:40:28 EDT videó funkció letiltva.  A videó funkció felfedezése eltelt idő = 214375 ms

 2009. július 10. 8:51:15 EDT A biztonsági funkció készen áll - eltelt idő 860734 milliszekundum.

 2009. július 10., 08:51:16 EDT A teljes mérőeszköz-felfedezés időtartama 1316047 milliszekundum volt.

Ez a probléma minden forgalomirányítóval megtörtént, függetlenül modelljétől és platformjától. Ezenkívül a forgalomirányítókon nincs memória vagy CPU-vel kapcsolatos probléma.

Megoldás

Ellenőrizze a hitelesítési módot. Ha a hitelesítés helyileg nem történik meg, ellenőrizze, hogy van-e probléma a hitelesítő kiszolgálóval. Javítsa ki a problémát a hitelesítõ szerverrel a probléma megoldása érdekében.

Nem tudom megtekinteni az IPS konfigurációs oldalt a Cisco CP-n. Hogyan oldhatom meg ezt a problémát?

Probléma

Ha a Konfiguráció ablakban egy adott funkció nem tartalmaz semmit, csak egy üres oldalt, akkor lehetnek összeférhetetlenségi problémák.

Megoldás

A probléma megoldásához ellenőrizze ezeket a tételeket:

Ellenőrizze, hogy az adott funkció támogatott-e és engedélyezve van-e az útválasztó modelljén.

Ellenőrizze, hogy az útválasztó verziója támogatja-e ezt a funkciót. A router verziójának inkompatibilitásait verziófrissítéssel lehet megoldani.



Ellenőrizze, hogy a probléma a jelenlegi licenccel történt-e.



Üzenet a tanárnak

command


MSG /SERVER:192.168.5.20 01TANARIWIN10 "működik"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése