2018. január 19., péntek

Windows tűzfal- és portbeállítások ügyfélgépekhez a Configuration Managerben 13_A osztály

Érvényes: System Center 2012 Configuration Manager, System Center 2012 Configuration Manager SP1, System Center 2012 Configuration Manager SP2, System Center 2012 R2 Configuration Manager, System Center 2012 R2 Configuration Manager SP1

A System Center 2012 Configuration Managerben található, Windows tűzfalat futtató ügyfél-számítógépeken gyakran kell kivételeket beállítani a számítógép és a hely közötti kommunikáció biztosítása érdekében. A beállítandó kivételek a Configuration Manager-ügyfélszoftverrel együtt alkalmazott felügyeleti funkcióktól függenek.

Az alábbi részekből megismerheti ezeket a felügyeleti funkciókat, illetve további információt kaphat a Windows tűzfalnak a leírt kivételekhez történő beállításáról.

A Windows tűzfal által engedélyezett portok és programok módosítása
A következő művelet végrehajtásával módosíthatja a Windows tűzfalon található portokat és programokat a Configuration Manager-ügyfélszoftvernek megfelelően.

A Windows tűzfal által engedélyezett portok és programok módosítása
Nyissa meg a Vezérlőpultot a Windows tűzfalat futtató számítógépen.

Kattintson a jobb gombbal a Windows tűzfal elemre, majd kattintson a Megnyitás parancsra.

Állítsa be a szükséges kivételeket, illetve az egyéni programokat és portokat kívánság szerint.

A Configuration Managerhez szükséges programok és portok
A Configuration Manager felsorolt funkciói kivételek meglétét kívánják meg a Windows tűzfalon:

Lekérdezések
Ha egy Windows tűzfallal rendelkező számítógépen futtatja a Configuration Manager-konzolt, a lekérdezések végrehajtása az első alkalommal sikertelen, az operációs rendszer pedig megjelenít egy, a statview.exe fájl letiltásának feloldására rákérdező párbeszédpanelt. A statview.exe letiltásának feloldása után a rendszer hibák nélkül hajtja végre a lekérdezéseket. A statview.exe fájlt lekérdezés indítása előtt kézzel is hozzáadhatja a Windows tűzfal program- és szolgáltatáslistájához a Kivételek lapon.

Ügyfélleküldéses telepítés
Ha ügyfélleküldést szeretne használni a System Center 2012 Configuration Manager-ügyfélszoftver telepítéséhez, adja hozzá a felsorolt kivételeket a Windows tűzfalhoz:

Kimenő és bejövő: Fájl- és nyomtatómegosztás

Bejövő: Windows Management Instrumentation (WMI)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése