2018. január 3., szerda

Gép gyorsítása

Az összes vizuális hatás módosítása a legjobb teljesítmény eléréséhez:

Nyissa meg a Teljesítményadatok és -eszközök ablakot a Start gombra A Start gomb képe, majd a Vezérlőpult elemre kattintva. írja be a keresőmezőbe a Teljesítményadatok és -eszközök kifejezést, majd kattintson a találatlista Teljesítményadatok és -eszközök elemére.
Kattintson a Megjelenítési hatások beállításaRendszergazdai engedély szükséges pontra. Ha a Windows rendszergazdai jelszót vagy megerősítést kér, írja be a jelszót, vagy hagyja jóvá a műveletet.
Kattintson a Vizuális hatások lapra, majd a Legjobb teljesítmény pontra és végül az OK gombra. (Kevésbé drasztikus beállításként válassza A Windows állítja be a számítógéphez lehetőséget.)

Az első dolog, amit kipróbálhat, a Teljesítmény hibaelhárítója, amely automatikusan megtalálja és kijavítja a hibákat. A Teljesítmény hibaelhárítója olyan problémákat keres, amelyek lelassíthatják a számítógépet, például hogy hány felhasználó van egyidejűleg bejelentkezve, és hogy fut-e egyszerre több program.

Nyissa meg a Teljesítmény hibaelhárítóját a Start gombra A Start gomb képe, majd a Vezérlőpult elemre kattintva. A keresőmezőbe írja be a hibaelhárító kifejezést, majd kattintson a Hibaelhárítás elemre. Kattintson a Rendszer és biztonság terület Teljesítményproblémák keresése pontjára.
 AutoRuns for Windows

Ellenőrizze a számítógép sebességét
Ha kipróbálta a fenti tippeket, és a számítógépe még mindig lassú, lehet, hogy új számítógépre van szüksége vagy valamilyen hardverfrissítésre, például új merevlemezre vagy gyorsabb videokártyára. Arra azonban nincs szükség, hogy találgasson, milyen gyors a számítógépe. A Windows rendelkezik olyan eszközzel, amellyel ellenőrizheti és értékelheti a gép sebességét, a neve Windows-élményindex.

A Windows-élményindex öt kulcsfontosságú összetevő alapján értékeli a számítógépet, és mindegyikhez megad egy számot, valamint egy összesítő alappontszámot. Az alappontszám nem lesz magasabb, mint a legrosszabbul teljesítő összetevő alpontszáma. Az alappontszám jelenleg 1-től 7,9-ig terjed. Ha a számítógép 2 vagy 3 pontnál kevesebbet kap, ideje lehet megfontolni új számítógép vásárlását, attól függően, hogy milyen feladatokat szeretne rajta végezni.

A virtuális memória méretének módosítása
Ha a rendszer arra figyelmezteti, hogy a virtuális memória mennyisége alacsony, növelnie kell a lapozófájl minimális méretét. A Windows a lapozófájl minimális méretét a számítógépben telepített közvetlen elérésű memória (RAM) mennyiségével azonos szintre, maximális méretét pedig a telepített RAM mennyiségének háromszorosára állítja be. Amennyiben ezen ajánlott értékek használata esetén figyelmeztetést kap, növelje a minimális és maximális méreteket.

A Rendszer megnyitásához kattintson a Start gombra A Start gomb képe, majd kattintson a jobb gombbal a Számítógép pontra, és kattintson a Tulajdonságok elemre.
A bal oldali ablaktáblában kattintson a Speciális rendszerbeállításokRendszergazdai engedély szükséges elemre. Ha a Windows rendszergazdai jelszót vagy megerősítést kér, írja be a jelszót, vagy hagyja jóvá a műveletet.
A Speciális lap Teljesítmény területén kattintson a Beállítások gombra.
Lépjen a Speciális lapra, majd a Virtuális memória területen kattintson a Módosítás gombra.
Törölje A lapozófájl méretének automatikus kezelése minden meghajtón négyzetből a jelet.
A Lemezmeghajtó [kötetcímke] oszlopban kattintson arra a meghajtóra, amely a módosítani kívánt lapozófájlt tartalmazza.
Válassza az Egyéni méret beállítást, írja be az új méret értékét megabájt mértékegységben a Kezdeti méret (MB) vagy a Maximális méret (MB) mezőbe, majd kattintson a Beállítás, végül pedig az OK gombra.

1.    trükk
Töröld az ideiglenes fájlokat:
Start menü -> Vezérlőpult -> Internet beállítások -> Általános lap -> Böngészési előzmény -> Ideiglenesen letöltött fájlok (itt a Fájlok törlése gombra katt)
Az interneten történő böngészés kényelmesebbé tételét szolgálják az úgynevezett ideiglenes fájlok. Ez a gyorsító tár a böngészők gyorsabb használatát teszi lehetővé, de ennek érdekében a rendszer a teljes weboldal tartalmát tárolja.

2.    tükk
Törölj!!!
Start menü -> Vezérlőpult -> Programok telepítése és törlése ikonra kattints, majd nézd át a listát és amit nem használsz programot nyugodtan törölheted!
A gép használata során sok programot telepítesz akarva és sajnos akaratlanul. Sokan csak fogják az Asztalon lévő parancsikont és a Lomtárba dobják, ám ezzel nem törlik magát a programot!

3.    trükk
Karbantartás:
Start menü -> Kellékek -> Rendszereszközök mappa -> Lemezkarbantartó
A program megnyitása pár percet igénybe vehet, ugyanis már elkezdi átvizsgálni a géped, és belekezd a régi fájlok tömörítésébe.
Ha a Lemezkarbantartó végzett a munkájával egy gyors Lemeztöredezettség-mentesítést is hajtsunk végre, hogy rendeződjenek a tömörített fájlok és felszabadult helyek.
Start menü-> Kellékek -> Rendszereszközök mappa -> Lemeztöredezettség-mentesítő
Jelöld ki a C meghajtót, majd kattints az Elemzés gombra. Egy rendszerüzenet fog jelezni, hogy szükséges-e végrehajtani a mentesítőt. Ez a művelet akár több órát is igénybe vehet, át a végeredmény mindenért kárpótol!

Remélem tudtam némi segítséget nyújtani!/Tart:Wanguru cikkek/

Teljesítménynövelés a merevlemez töredezettségmentesítésével


A töredezettség további munkavégzésre készteti a merevlemezt, ami lelassíthatja a számítógépet. Az USB flash meghajtókhoz hasonló cserélhető tárolóeszközök szintén töredezetté válhatnak. A Lemeztöredezettség-mentesítő eszköz összerendezi a töredezett adatokat, aminek hatására a lemezek és a meghajtók hatékonyabban működhetnek. A Lemeztöredezettség-mentesítő eszköz ütemezés szerint fut, a lemezek és meghajtók elemzése és töredezettségmentesítése ugyanakkor kézzel is végrehajtható. Ehhez kövesse az alábbi lépéseket:

Lejátszás gomb képeA videó megtekintéséhez keresse fel a Windows webhelyét. (1:03)

AVAST tölts le,védd a gépedet a támadásokkal szemben!

http://www.avast.com/get/ukF0zmYg

karbantartas.jpg

20995_2kh0lf4l6a.jpg

                 MÉG EGY LEHETŐSÉG AMIT NAPONTA HASZNÁLJ!

dell1.jpg



 én rátaláltam erre a nagyszerű ingyenes eszközre -- Advanced SystemCare -- a www.iobit.com-on. Ez gyógyítja és gyorsítja a PC-t egyetlen kattintásra, ezért nem kell a Windowsomat újratelepítenem vagy új komputert vennem. Ez a legegyszerűbb módja megvédeni, tisztítani, javítani, és optimalizálni a PC-met. Továbbá átvizsgálja és javítja azt is, amit más eszközök kihagynak. Én nagyon szeretem és ami a legjobb, teljesen ingyenes. Nem telepít adware-t a PC-re és nem kémkedik. Az Advanced SystemCare nagy elismerést kapott olyan szaklapoktól mint a Forbes, CNET és PC Magazine. Hibamentesen tartja a  PC-t és simábban fut mint bármikor korábban. Ingyen letöltheted innen: http://www.iobit.com/advancedwindowscareper.html

Képernyő kép készités menete!Video!

http://youtu.be/6LfAD0Q684Q

"Lehetőségek a számítógép teljesítményének javítására


A Teljesítményadatok és -eszközök, a Windows-élményindex és a ReadyBoost egyaránt a számítógép teljesítményének növelésére kínál különféle lehetőségeket.

A teljesítményt növelő műveletek
A Teljesítményadatok és -eszközök párbeszédpanel bal oldali ablaktáblája olyan műveleteket tartalmaz, amelyekkel növelheti a számítógép teljesítményét.

A Teljesítményadatok és -eszközök megnyitása
A Teljesítményadatok és -eszközök megnyitásához kattintson a Start gombra A Start gomb, majd kattintson a Vezérlőpult elemre. A Keresés mezőbe írja be a Teljesítményadatok és -eszközök kifejezést, és az eredmények listájában kattintson aTeljesítményadatok és -eszközök hivatkozásra.

Részletes információk megtekintése a számítógépben rejlő lehetőségekről
A Windows-élményindex méri a számítógép hardver- és szoftverkonfigurációjában rejlő lehetőségeket, és egy pontszámmalértékeli azokat. A magasabb pontszám általában azt jelenti, hogy a számítógép gyorsabban és jobban működik, mint az alacsonyabb pontszámú számítógépek, főleg ha összetettebb vagy nagy erőforrás-igényű műveletről van szó.

A számítógép pontszámának megtekintése
A Teljesítményadatok és -eszközök megnyitásához kattintson a Start gombra A Start gomb, majd kattintson a Vezérlőpult elemre. A Keresés mezőbe írja be a Teljesítményadatok és -eszközök kifejezést, és az eredmények listájában kattintson aTeljesítményadatok és -eszközök hivatkozásra.

Ezen a lapon látható a számítógép Windows-élményindex alappontszáma és részpontszámai. Ha nem jelennek meg a részpontszámok és a számítógép pontszáma, kattintson a Számítógép minősítése parancsra. Rendszergazdai engedély szükséges Amennyiben a rendszer rendszergazdai jelszót vagy megerősítést kér, írja be a jelszót, vagy hagyja jóvá a műveletet. Ha a közelmúltban új hardvereszköz került a gépbe, és meg szeretné tudni, hogy változott-e a pontszám, kattintson Az értékelés ismételt futtatása parancsra. Rendszergazdai engedély szükséges Amennyiben a rendszer rendszergazdai jelszót vagy megerősítést kér, írja be a jelszót, vagy hagyja jóvá a műveletet.

A Windows-élményindexet más szoftverfejlesztők is használják, hogy a felhasználók programokat vásárolhassanak, amelyek megfelelnek a számítógép pontszámának. További információk: Mi a Windows-élményindex?.

Olyan részletes hardverinformációk megtekintéséhez, mint a processzor sebessége vagy a telepített közvetlen hozzáférésű memória (Random Acces Memory, RAM) mennyisége, és a merevlemez mérete, kattintson a Részletes teljesítmény- és rendszeradatok megtekintése és nyomtatása gombra.

A számítógép felgyorsítása a ReadyBoost segítségével
A ReadyBoost felgyorsíthatja a számítógépet azzal, hogy fel tudja használni a legtöbb USB flash meghajtón és flash memóriakártyán levő tárhelyet. Ha a ReadyBoost szolgáltatással kompatibilis eszközt csatlakoztat a számítógéphez, az Automatikus lejátszás párbeszédpanelen megjelenik a ReadyBoost használatára vonatkozó lehetőség. Ha ezt a lehetőséget választja, beállíthatja az eszközön e célra felhasználandó memória mennyiségét.

További információk: A ReadyBoost szolgáltatás be- és kikapcsolása az adattároló eszközökön.

Hibaelhárító használata
A Windows két hibaelhárító programot is tartalmaz, amelyek használatával automatikusan elháríthat egyes, a számítógép teljesítményével vagy karbantartásával kapcsolatos problémákat.

A Teljesítmény hibaelhárító megnyitásához kattintson a Start gombra A Start gomb, majd a Vezérlőpult parancsra. A keresőmezőbe írja be a hibaelhárító kifejezést, majd kattintson a Hibaelhárítás parancsra. A Rendszer és biztonság területen kattintson a Teljesítményproblémák keresése elemre.

A Rendszerkarbantartási hibaelhárító megnyitásához kattintson a Start gombra A Start gomb képe, majd a Vezérlőpult parancsra. A keresőmezőbe írja be a hibaelhárító kifejezést, majd kattintson a Hibaelhárítás parancsra. A Rendszer és biztonságterületen kattintson a Karbantartási feladatok futtatása elemre.
Read more: http://fjanos-honlapja.hupont.hu/99/gyorsitsd-fel-gepedet#ixzz538WosuSP

Windows billentyűkombinációk:
1. Win + felfele nyíl: teljesre nyitja az aktív ablakot
2. Win + balra nyíl: a képernyő bal felére küldi az éppen aktív ablakot, ami így pont a képernyő felét takarja
3. Win + jobbra nyíl: a képernyő jobb felére küldi az éppen aktív ablakot, ami így pont a képernyő felét takarja
4. Win + lefele nyíl: leküldi a tálcára az éppen aktív ablakot
5. Win + Space: amíg lenyomva tartjuk, valamennyi ablak átlátszó lesz, s mi megnézhetjük a desktopot
6. Win + T: kis nézőképeken mutatja meg az aktív alkalmazásokat
7. Wind + „+/-„: előhívja, illetve eltünteti a nagyítót
8. Win + F: elindul a Windows keresés
9. Win + X: a Windows Mobilközpont indítása
10. Win + E: a Windows Intéző indítása
11. Win + L: asztal zárolása
12. Win + D: asztal megjelenítése
13. Win + M: Minden ablak lekicsinyítése
14. Win + Shift + M: Minden ablak lekicsinyítésének visszavonása
15. Win + [szám]: a tálcára tűzött alkalmazások indítása, a szám azt határozza meg, hányadik alkalmazás induljon
16. Alt + Windows billentyű + [szám]: a számnak megfelelően mutatja a tálcára tűzött alkalmazásokat, illetve így tudunk ugrálni közöttük
17. Win + Tab: a Windows Aero felületen válthatunk a nyitott alkalmazások között
És íme még néhány hasznos billentyűkombináció:
Alt + D: kijelöli a címsor tartalmát
Ctrl + Shift + N: új mappa nyílik a Windows Explorerben
Alt + felfelé nyíl: egy mappaszinttel feljebb ugrik a Windows Explorerben
Ctrl + Shift + Esc: megnyílik a Windows feladatkezelő
Ctrl + Esc: megnyílik a Start menü
Shift + jobb egérgombos kattintás egy mappára: kibővül a jobb kattintással elérhető helyi menü, megjelenik többek között a Másolás elérési útként opció.


Read more: http://fjanos-honlapja.hupont.hu/99/gyorsitsd-fel-gepedet#ixzz538dVzIUy

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése