2020. május 3., vasárnap

Microsoft Intune alkalmazás előnyei

A Microsoft Intune egy felhőalapú szolgáltatás, amely a mobileszköz-felügyeletre (MDM) és a mobileszköz-felügyeletre (MAM) koncentrál. Az Intune megtalálható a Microsoft Enterprise Mobility + Security (EMS) csomagjában, és lehetővé teszi a felhasználók számára a hatékony munkavégzést a szervezet adatai védelmének megőrzése mellett. Integrálható más szolgáltatásokkal, többek között a Microsoft 365 és az Azure Active Directory (Azure AD), amelyekkel szabályozhatja, hogy ki férhet hozzá, és hogy mire van hozzáférésük, és Azure Information Protection az adatvédelem érdekében. Ha Microsoft 365 használatával használja, lehetővé teheti, hogy a munkaerő minden eszközén hatékony legyen, miközben gondoskodik a szervezet adatainak védelméről.
Az Intune-nal a következőkre nyílik lehetősége:

    Az Intune-nal a 100%-os felhőt kell választania, vagy a Configuration Manager és az Intune-nal együtt kell felügyelni .
    Szabályok beállítása és beállítások konfigurálása a személyes és a szervezet tulajdonában lévő eszközökön az adateléréshez és a hálózatokhoz.     Alkalmazások üzembe helyezése és hitelesítése a helyszíni és a mobil eszközökön.     Gondoskodjon a vállalati adatok biztonságáról a felhasználók hozzáférésének és megosztásának módjának szabályozásával.     Győződjön meg arról, hogy az eszközök és alkalmazások megfelelnek a biztonsági követelményeknek.
Eszközök kezelése

Az Intune-ban az eszközöket az Ön számára legmegfelelőbb megközelítéssel kezelheti. A szervezet tulajdonában lévő eszközök esetében teljes hozzáférésre lehet szükség az eszközökön, beleértve a beállításokat, a funkciókat és a biztonságot. Ebben a megközelítésben az eszközök és a felhasználók az Intune-ban regisztrálva vannak. A regisztrációt követően a szabályok és beállítások az Intune-ban konfigurált szabályzatokon keresztül kapják meg a szabályokat és a beállításokat. Beállíthatja például a jelszó-és PIN-követelmények, a VPN-kapcsolat létrehozását, a fenyegetések elleni védelem beállítását és egyebeket.

A személyes eszközökhöz vagy a saját eszközökhöz (BYOD) a felhasználók nem dönthetnek arról, hogy a szervezet rendszergazdái teljes körű felügyeletet biztosítanak. Ebben a megközelítésben adja meg a felhasználók beállításait. Például a felhasználók regisztrálhatják eszközeiket, ha teljes hozzáférést szeretnének a szervezeti erőforrásokhoz. Vagy ha ezek a felhasználók csak az e-mailekhez vagy a Microsoft Teams szolgáltatáshoz szeretnének hozzáférni, akkor használja ezeket az alkalmazásokat a multi-Factor Authentication (MFA) szolgáltatást igénylő alkalmazás-védelmi házirendekkel.

Az eszközök Intune-beli regisztrálásakor és kezelésekor a rendszergazdák a következőket tehetik:

    Megtekintheti a regisztrált eszközök listáját, és leltárt kaphat a szervezeti erőforrásokhoz hozzáférő eszközökről.     Konfigurálja az eszközöket úgy, hogy azok megfeleljenek a biztonsági és az egészségvédelmi szabványoknak. Például valószínűleg le szeretné tiltani a feltört eszközöket.
    Tanúsítványok leküldése az eszközökre, így a felhasználók könnyedén hozzáférhetnek a Wi-Fi-hálózathoz, vagy használhatnak VPN-t a hálózathoz való csatlakozáshoz.
    Tekintse meg a megfelelő és nem megfelelő felhasználók és eszközök jelentéseit.
    Ha egy eszköz elvesztése, ellopása vagy használata már nem történik meg, távolítsa el a szervezeti adategységeket.

Előnyei
A sok különféle mobileszköz támogatása Egyetlen végpontkezelő megoldással biztonságosan kezelheti az iOS-, Android-, Windows- és macOS-eszközöket. Egyszerűsítheti és automatizálhatja a telepítést, a jogosultságkiosztást, a házirendkezelést, az appok továbbítását és a frissítéseket.
Informatikai hatékonyság elérése a felhőben A rendkívül jól méretezhető, globálisan elosztott felhőszolgáltatás-architektúrával mindig naprakész maradhat. Az intelligens felhővel a biztonsági házirendekkel és konfigurációs beállításokkal kapcsolatos információkhoz és alapismeretekhez juthat hozzá. Adatvédelem eszköz regisztrációval vagy anélkül Akkor is segítheti az adatok védelmét a munkafájlokhoz való hozzáféréskor, ha nem Ön kezeli az alkalmazottak vagy partnerek által használt eszközöket. Az Intune appvédelmi szabályzatai részletes szabályozási lehetőségeket biztosítanak a mobileszközön található Office 365-ös adatokhoz. Folyamatos támogatás telepítési szakértői csapatunktól Az üzembe helyezéshez és a működtetéshez igénybe veheti a FastTrack támogatását, és a hét minden napjának minden órájában globális támogatás áll rendelkezésére az üzembe helyezéshez – mindkettőt tartalmazza az előfizetése. Alkalmazható Apple, Apple iOS 11,0 és újabb verziók, Apple iPadOS 13,0 és újabb verziók Mac OS X 10,12 és újabb verziók, AndroidWindows 10 (Home, S, Pro, Education és Enterprise verzió)  mobil verziókon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése