Azok, akik gyomorproblémákkal küzdenek, fogyasszanak minél több vöröskáposztát, mivel segíti a bélműködést, és tisztítja a beleket. A fogyókúrázóknak is ajánlott, fogyasztása hamar teltségérzetet okoz, és nagyon nagy a tápértéke. A csírája is igen értékes, amellett, hogy nagyon jó méregtelenítő, gyógyítja a gyomorfekélyt, tisztítja a vért, javítja a látást, javítja a vérkeringést, serkenti a májműködést, csökkenti a koleszterin-szintet. Továbbá gyulladáscsökkentő és megakadályozza egy daganat növekedését. A szakemberek szerint 36 féle különböző rákellenes anyagot tartalmaz, ezért célszerű minél többet fogyasztani belőle. Mellrák elleni anyagok is annak benne. A legközismertebb elkészítési módja a párolt káposzta, de készíthetünk belőle levest is, sőt saláták kiegészítője is lehet. Íme egy nyers, ízletes tápláló eledel receptje;
Hozzávalók:
1 kisebb fej vöröskáposzta
1 darab sütőtök
fél marék hántolt napraforgómag
2 kanál olívaolaj
1 kisebb hagyma
só bors
Elkészítés:
A vöröskáposztát, sütőtököt és hagymát apróra reszeljük, majd egy nagy salátástálban jól összekeverjük a napraforgómaggal, a kefirrel és az olívaolajjal. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ez a zöldségsaláta igencsak tápláló és gyorsan elkészíthető, fogyaszthatjuk magára is, de tálalhatunk hozzá panírozott húst vagy sajtgolyókat is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése