A lilahagyma megöli a ráksejteket és a szívet is védi, székrekedés, cukorbetegség, torokfájás, orrvérzés esetén is segít!
Van, aki szereti és van, aki utálja erős szaga miatt. Pedig az egészségre gyakorolt hatásai csodálatosak. Főleg, ha nyersen esszük, mivel a főzés minden értékes hatóanyagát megsemmisíti.
7 nyomós ok, amiért ajánlott lila hagymát enni:
1. Megállítja a rákos sejtek növekedését
Tele van kénes összetevőkkel, melyek védik a szervezetet a fekélyektől és többféle ráktól. Emellett sikeresen harcolnak a húgyúti fertőzésekért felelős kórokozókkal is.
2. Segít cukorbetegségben
A lila hagyma fokozza az inzulin termelődést, ezért aki cukorbeteg, egyen nyers hagymát.
3. Gyógyítja a székrekedést
A hagyma rostjai segítenek székrekedés esetén. Eltávolítják a méreganyagokat a belekből.
4. Segít torokfájás esetén
A hagymalevet hagyományosan használták megfázásra és torokfájásra.
5. Orrvérzés ellen
A lila hagyma megállítja az orrvérzést. Ehhez elég csupán szagolgatni.
6. Védi a szívet
A lila hagyma véd a szívkoszorúér betegségektől és csökkenti a magas vérnyomást.
7. Szabályozza a koleszterinszintet
A nyers hagyma szabályozza a koleszterinszintet, csökkenti a káros koleszterin szintjét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése